Meriteollisuuden alihankintaverkoston laajentaminen seutukaupunkiyhteistyöllä

Risteilija

Taustaa

Meriteollisuudessa on kovaa kasvua ja tekijöitä kaivataan lisää. Laaja ja monitasoinen alihankintaverkosto on luonteenomaista meriteollisuudelle. Alalta kasvua hakevan yrityksen onkin tunnistettava omaa osaamista vastaava oikea taso ja kontaktit laajassa verkostossa päästäkseen kauppoihin.
Tätä uusien ja kokeneempia toimijoiden verkottumista olemme tukeneet seutukaupunkien valtakunnallisella yhteistyöllä keväällä 2018. Työtä on päätetty jatkaa 2018 lopulla, koska yrityksistä ja kaupungeista on noussut selkeä tarve sille.
Seutukaupunkiyhteistyöllä olemme auttamassa yritystäsi/ alueesi yrityksiä seuraavissa kysymyksissä:
- Kannattaako yritykseni etsiä kasvua meriteollisuudesta?
- Mistä saada kumppaneita, kontakteja ja osaamista meriteollisuudessa kasvamiseen?

Toimintaa 2018 jälkimmäisellä puoliskolla

Vuoden 2018 jälkimmäisellä puoliskolla tarjoamme seutukaupunkiyhteistyöllä ainakin seuraavia apuja näihin pohdintoihin: (HUOM. Kaikki seuraavaksi kuvattu toiminta on täysin ilmaista osallistuville yrityksille!)


1. Meriteollisuuden tietopaketti alasta kiinnostuneille yrityksille
• Tietopaketti julkaistiin helmikuussa 2018 ja on ladattavissa täällä: https://meriteollisuus.teknologiateollisuus.fi/sites/meriteollisuus/files/file_attachments/meriteollisuuden_tietopaketti.pdf

2. Tuotekorttiluettelo meriteollisuudesta kasvua hakevista yrityksistä päivitettiin
• Luettelon päivitetty versio 126 yrityksen tiedoilla julkaistiin Meriteollisuus ry:n sivuilla suomeksi ja englanniksi.

3. Meriteollisuuden verkottumispäivä telakkavierailulla 7.11.2018 Raumalla
• Päivä sisälsi mm. raumalaisten meriteollisuudessa jo kokeneiden suurempien yritysten esityksiä alasta ja sen näkymistä, kierroksen Rauman telakalla ja Seaside Industry Parkissa sekä päivitetyn tuotekorttiluettelon julkaisun. Päiville osallistui 90 henkeä ympäri Suomen. Päivä ohjelma löytyy täältä täältä.

4. Verkostoitumista tukevaa toimintaa yhteistyössä
• Tietoa muista mahdollisuuksista välitetään tuotekorttitiedot jättäneille yrityksille ja toiminnasta tiedotetaan tällä sivulla.
• Suunnitteilla on mm. järjestää kohdennettu ostajatapaaminen laivojen kokonaistoimittajien kanssa. Välitämme myös tietoa muiden järjestämästä meriteollisuusteeman toiminnasta, joka soveltuu myös alalla uudemmille toimijoille.

 

Edellä kuvatut mahdollisuudet toteutetaan seutukaupunkien yhteisellä SEUTU-ohjelmalla, josta saat lisätietoja www.seutuohjelma.fi . Lisätietoja saat SEUTU-ohjelman projektipäälliköltä Paavo Laaksoselta (paavo.laaksonen@suupohja.fi , 040 653 1913) ja oman kaupunkisi yrityspalveluista.

 

 

 

Menneet tämän teeman tapahtumat:

  • 8.2.2018, Vierailu Turun Meyerin telakalla ja asiantuntijapuheenvuoroja meriteollisuudesta (Ohjelma löytyy täältä.) 
  • -28.2.2018, Seutukaupunkien meriteollisuudesta kiinnostuneiden yritysten tuotekorttien keräys

  • 19.3.2018 klo 14-16, Meriteollisuussparraus seutukaupunkien yrityksille. Sparraajana Vesa Marttinen. (Ohjelma löytyy täältä.)
  • 9.4.2018 klo 14-16, Meriteollisuussparraus yrityksille. Sparraajana Tuomas Ahola. (Ohjelma ja löytyy täältä.)
  • 16-17.5.2018, Navigate-messut Turussa, Messuille oli oma osasto seutukaupungeille ja niiden yrityksille. Osastolla oli 13 yritystä 10 seutukaupungista.