Meriteollisuuden alihankintaverkoston laajentaminen seutukaupunkiyhteistyöllä

Risteilija

Meriteollisuuden tietopaketti seutukaupungeille ja niiden yrityksille julkaistu 8.2.2018!

Taustaa

Meriteollisuuden alihankintaverkoston laajentaminen on osa seutukaupunkien SEUTU-ohjelmaa (www.seutuohjelma.fi ), jonka yhtenä osana olemme kartoittamassa yhdessä uusia potentiaalisia meriteollisuuden alihankkijayrityksiä seutukaupungeista (ml. seutukunnat). Työtä yritysten ja oikeiden kontaktien löytämiseksi tehdään tiiviissä yhteistyössä seutukaupunkien yrityspalvelujen kanssa. Yhteistyötä tehdään myös alan toimijoiden kuten Meriteollisuus ry:n kanssa.

SEUTU-ohjelman puitteissa tarjotaan välineitä ja yhteisiä toimenpiteitä, joita seutukaupungit ja niiden yritykset voivat hyödyntää vapaasti. SEUTU-ohjelman tarjoamat mahdollisuudet ovat pääasiassa ilmaisia seutukaupungeille ja yrityksille. (Yksittäisissä tapahtumissa voi olla jokin maksu mutta niistä informoidaan erikseen selkeästi ennakkoon.) Tuotekorttien täyttäminen tai johonkin osakokonaisuuteen osallistuminen ei sido sen enempää mihinkään, joten mukaan kannattaa lähteä rohkeasti.

SEUTU-ohjelman yhteisten toimenpiteiden lisäksi kaupungeilla ja yrityksillä voi luonnollisesti olla paikallista kehittämistoimintaa teemassa. Tähän myös kannustetaan SEUTU-ohjelmalla ja toiveena on, että paikallista kehittämistä kuten tilaisuuksia voisi mahdollisimman paljon avata myös muiden alueiden toimijoille. Teemasta kiinnostuneiden alueiden kannattaa myös osallistua SEUTU-ohjelman toimenpiteiden suunnitteluun niin, että ne palvelevat mahdollisimman hyvin omaa aluetta. Meriteollisuudesta kiinnostuneille seutukaupunkien edustajille on oma viestilista, jolle pääsee mukaan Paavo Laaksosen kautta.

Yhteiset toimenpiteet

Yhteisistä toimenpiteistä on erillinen suunnitelma joka löytyy täältä.

 

Keskeiset varmistuneet yhteiset toimenpiteet:

  • -28.2.2018, Seutukaupunkien meriteollisuudesta kiinnostuneiden yritysten tuotekorttien keräys
Tuotekorttitiedot voi jättää tänne. (DL 28.2.2018) Tuotekorttitiedot täyttämällä ei sitoudu vielä mihinkään mutta tarjouspyyntöjä ja yhteydenottoja voi toki tulla. Tuotekortin täyttämällä saa myös suoraa tiedon tulevista SEUTU-ohjelman tarjoamista mahdollisuuksista. Esimerkki tehtävistä tuotekorteista löytyy täältä.
  • 19.3.2018 klo 14-16, Meriteollisuussparraus seutukaupunkien yrityksille. Sparraajana Vesa Marttinen. Osallistua voi webinaarina tai paikanpäällä Salossa. (Ohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät täältä.)
  • 9.4.2018 klo 14-16, Meriteollisuussparraus yrityksille. Sparraajana Tuomas Ahola. Osallistua voi webinaarina tai paikanpäällä Lohjalla. (Ohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät täältä.)
  • 16-17.5.2018, Navigate-messut Turussa, Messuille tulee oma osasto seutukaupungeille ja niiden yrityksille.

 

Erilliseen suunnitelmaliitteeseen on koottu myös muiden toimijoiden järjestämiä meriteollisuustapahtumia Suomessa ja ulkomailla.

 

Lisätietoja saat SEUTU-ohjelman projektipäälliköltä:

Paavo Laaksonen
etunimi.sukunimi(ät)suupohja.fi
puh. 040 653 1913

 

Menneet tämän teeman tapahtuma:

8.2.2018, Vierailu Turun Meyerin telakalla ja asiantuntijapuheenvuoroja meriteollisuudesta (Ohjelma löytyy täältä.)