Meriteollisuuden alihankintaverkoston laajentaminen seutukaupunkiyhteistyöllä

Risteilija

Meriteollisuuden tietopaketti alasta kiinnostuneille yrityksille julkaistu 8.2.2018!

Tuotekorttiluettelot meriteollisuudesta kasvua hakevista seutukaupunkien yrityksistä on julkaistu Meriteollisuus ry:n sivuilla suomeksi ja englanniksi!

Taustaa

Meriteollisuuden alihankintaverkoston laajentaminen on osa seutukaupunkien SEUTU-ohjelmaa (www.seutuohjelma.fi ), jonka yhtenä osana olemme kartoittamassa yhdessä uusia potentiaalisia meriteollisuuden alihankkijayrityksiä seutukaupungeista (ml. seutukunnat). Työtä yritysten ja oikeiden kontaktien löytämiseksi tehdään tiiviissä yhteistyössä seutukaupunkien yrityspalvelujen kanssa. Yhteistyötä tehdään myös alan toimijoiden kuten Meriteollisuus ry:n kanssa.

SEUTU-ohjelman puitteissa tarjotaan välineitä ja yhteisiä toimenpiteitä, joita seutukaupungit ja niiden yritykset voivat hyödyntää vapaasti. SEUTU-ohjelman tarjoamat mahdollisuudet ovat pääasiassa ilmaisia seutukaupungeille ja yrityksille. (Yksittäisissä tapahtumissa voi olla jokin maksu mutta niistä informoidaan erikseen selkeästi ennakkoon.) Tuotekorttien täyttäminen tai johonkin osakokonaisuuteen osallistuminen ei sido sen enempää mihinkään, joten mukaan kannattaa lähteä rohkeasti.

SEUTU-ohjelman yhteisten toimenpiteiden lisäksi kaupungeilla ja yrityksillä voi luonnollisesti olla paikallista kehittämistoimintaa teemassa. Tähän myös kannustetaan SEUTU-ohjelmalla ja toiveena on, että paikallista kehittämistä kuten tilaisuuksia voisi mahdollisimman paljon avata myös muiden alueiden toimijoille. Teemasta kiinnostuneiden alueiden kannattaa myös osallistua SEUTU-ohjelman toimenpiteiden suunnitteluun niin, että ne palvelevat mahdollisimman hyvin omaa aluetta. Meriteollisuudesta kiinnostuneille seutukaupunkien edustajille on oma viestilista, jolle pääsee mukaan Paavo Laaksosen kautta.

Yhteiset toimenpiteet

Ensimmäinen vaihe seutukaupunkien yhteisissä toimenpiteissä tässä teemassa keskittyi 2018 ensimmäiselle puoliskolle huipentuen tuotekorttiluettelon julkaisuun ja yhteisosastoon NaviGate-messuilla. Kiinnostus teemaakohtaan on säilynyt laajana yrityksissä, joten tuotekorttiluettelosta tullaan todennäköisesti tekemään päivitetty versio syksyllä 2018. Syksylle on myös suunnitteilla muitakin toimenpiteitä, mitkä auttavat uusia ja vanhoja yrityksiä verkottumaan ja löytämään uutta liiketoimintaa meriteollisuuteen liittyen. Tulevasta seutukaupunkien yhteistyössä toteutettavsta toiminasta tullaan tiedottamaan tällä sivulla sekä suoraa sähköpostilla tuotekortin jättäneille yrityksille.

 

Meriteollisuudesta kasvua hakevat seutukaupunkien yritykset voivat jättää tuotekorttitietonsa tänne.

 

 

Lisätietoja saat SEUTU-ohjelman projektipäälliköltä:

Paavo Laaksonen
etunimi.sukunimi(ät)suupohja.fi
puh. 040 653 1913

 

Menneet tämän teeman tapahtumat:

  • 8.2.2018, Vierailu Turun Meyerin telakalla ja asiantuntijapuheenvuoroja meriteollisuudesta (Ohjelma löytyy täältä.) 
  • -28.2.2018, Seutukaupunkien meriteollisuudesta kiinnostuneiden yritysten tuotekorttien keräys

  • 19.3.2018 klo 14-16, Meriteollisuussparraus seutukaupunkien yrityksille. Sparraajana Vesa Marttinen. (Ohjelma löytyy täältä.)
  • 9.4.2018 klo 14-16, Meriteollisuussparraus yrityksille. Sparraajana Tuomas Ahola. (Ohjelma ja löytyy täältä.)
  • 16-17.5.2018, Navigate-messut Turussa, Messuille oli oma osasto seutukaupungeille ja niiden yrityksille. Osastolla oli 13 yritystä 10 seutukaupungista.