Materiaalit ja avoimet tapahtumat

Materiaalit

SEUTU-ohjelman osallistujilla on käytössään materiaalin jakamiseen Trello-viestintäalusta. Halutessasi lisätietoja ohjelmasta tai käyttäjäoikeudet Trello-alustaa ole yhteydessä projektipäällikköön. Alla joitain ohjelman materiaaleja, jotka ovat hyödynnettävissä laajemminkin.

SEUTU-news

SEUTU-ohjelman ajankohtaisia aiheita on koottu "SEUTU-news" -printiksi. Printistä voidaan muokata paikallinen versio SEUTU-ohjelman osallistujakaupungeille vaihtamalla osa jutuista paikallisiksi. Jos olet kiinnostunut paikallisesta versiosta, ole yhteydessä projektipäällikköön.

SEUTU-news 11/2017

SEUTU-news 3/2017

 

Yrityspalvelujen hyviä esimerkkejä seutukaupungeista

Esimerkit on kerätty SEUTU-ohjelman järjestämän seutukaupunkien yritysasiamiesten vertaispäivän yhteydessä 3-4.10.2017 Huittisissa. 

Seutukaupungit osana tulevaisuuden elinvoimapalveluja -selvityksen väliraportti

SEUTU-ohjelmalla on kilapilutettu ja tilattu selvitys seutukaupunkien tulevaisuuden elinvoimaroolista. Selvityksen toteuttajaksi valikoitui MDI, joka keräsi 2017 kesän ja syksyn aikana tietoa seutukaupunkien elinvoimaroolista etenkin maakuntakontekstissa. Näitä tietoja ja analyysiä on koottu oheiseen raporttiin. Osana tätä selvitystä Timo Aro teki täydennetyn versio VM:n tilaamasta seutukaupunkien kasvun osatekijöiden tilastoanalyysistä. Täydennettyyn versioon on lisätty 9 SEUTU-ohjelmassa mukana olevaa seutukaupunkia.

Tulevaisuuden yrityspuisto -selvitys

SEUTU-ohjelman osapilotissa kerättiin yritysaluiden kehittämisen yhteisiä elementtejä ja erillaisia hyviä esimerkkejä seutukaupunkien yritysalueiden kehittämisen tueksi. Selvityksen toteutti 2017 ensimmäisellä puoliskolla Gaia Consulting Oy.

Mikroyritykset kasvuun raportti 6/2017

SEUTU-ohjelman osapilotissa "mikroyritykset kasvuun" kerättiin käytännöllisiä toimintamalleja ja työkaluja olemassa olevan yrityspalvelutoiminnan kehittämiseksi 2017 ensimmäisellä puoliskolla. Oheiseen raporttiin on koottu osapilotissa tunnistetut työkalut. Yksi työkaluista on "kasvun kartta", johon liittyvä pohja löytyy täältä. Raporttiin liittyviä muita liitteitä voi tiedustella SEUTU-ohjelman projektipäälliköltä.

 

Avoimet tapahtumat

SEUTU-ohjelman toiminnasta tiedotetaan ensisijaisesti ohjelmaan osallistuville Trellon ja s-postin kautta. Osa SEUTU-ohjelman toiminnasta on avointa myös muillekin kuin ohjelmaan osallistuville seutukaupungeille. Lisäksi seutukaupunkien sidosryhmät ovat tervetullaita näihin laajemmalle joukolle suunnattuihin tapahtumiin.

31.1.2018 Yrityspuistojen kehittäminen ja kumppanuudet –työpaja seutukaupungeille Tampereella

Työpajan kutsu ja ohjelma löytyy täältä. Työpaja on suunnattu seutukaupunkien yritysalueiden kehittämisen kanssa työskenteleville henkilöille.

8.2.2018 Meriteollisuus teemapäivä telakkavierailulla Turussa

Lisätietoja meriteollisuusalasivulla

13.3.2018 Seutukaupunkien yhteinen matkailutyöpajapäivä koordinaattoreille ja yrityksille Tampereella

Päivässä useita asiantuntijoita sparraamassa. Tavoitteena yksittäisen alueen ja yrityksen matkailun kehittämisen uusien mahdollisuuksien löytäminen sekä yhteistyöavaukset. Lisätietoja tulee tammikuussa 2018.

 

Menneitä tapahtumia:

3-4.10.2017 Seutukaupunkien yritysasiamiesten vertaispäivät Huittisissa

Päivien esite ja ilmoittautumisohjeet löytyvät täältä.

 

11-12.10.2017 FRUSH-kiertotaloustapahtuma Forssassa

Frush-logo

SEUTU-ohjelma on yhteistyötahona valtakunnallisessa FRUSH-kiertotaloustapahtumassa. Tapahtuman verkkosivut löytyvät osoitteesta: www.frush.fi. Tapahtuma on suunnattu erityisesti yrityksille joilla on tarjottavaa, kehitettävää tai tarpeita kiertotalouteen liittyen. Kesällä 2017 seutukaupungeilla on myös mahdollisuus tarjota teemoja tapahtuman työpajoihin ja muuhun ohjelmaan. Tapahtumassa on ja yhä haetaan aktiivisesti yhteistyökumppaneja rahoittajista sekä oppi- ja tutkimuslaitoksista.  Ideoiden suhteen kannattaa olla yhteydessä joko FRUSH:n valmistelutiimiin tai SEUTU-ohjelman projektipäällikköön. 

 

2.3.2017 klo 12-16 Kehitys- ja rahoitussparraus
Kuntatalo, Helsinki

15.3.2017 klo 11- Seutukaupungit koolla kasvun ja kansainvälistymisen tiimoilla
Juustoportti Jalasjärvi
15-16.3.2017 on SEUTU-ohjelman verkostotapaaminen, jonka ensimmäiseen päivään ovat tervetulleita edustajat kaikista seutukaupungeista ja niiden sidosryhmistä. Ohjelmassa mm. paneelikeskustelu teemalla: Valtio ja seutukaupungit – tulevaisuuden kasvun ja kansainvälistymisen esteitä vai mahdollistajia? Panelisteina toimitusjohtajat Serreksestä ja Juustoportista, Team Finlandin kotimaan palvelumallin kehittäjä sekä Salon kaupunginjohtaja/ seutukaupunkiverkoston pj. 

 

Lisätietoja SEUTU-ohjelmasta saat ohjelman projektipäälliköltä:

Paavo Laaksonen
etunimi.sukunimi(ät)suupohja.fi
puh. 040 653 1913