Materiaalit ja avoimet tapahtumat

Materiaalit

SEUTU-ohjelman osallistujilla on käytössään materiaalin jakamiseen Trello-viestintäalusta. Halutessasi lisätietoja ohjelmasta tai käyttäjäoikeudet Trello-alustaa ole yhteydessä projektipäällikköön. Alla joitain ohjelman materiaaleja, jotka ovat hyödynnettävissä laajemminkin.

Tulevaisuuden yrityspuisto -selvitys

SEUTU-ohjelman osapilotissa kerättiin yritysaluiden kehittämisen yhteisiä elementtejä ja erillaisia hyviä esimerkkejä seutukaupunkien yritysalueiden kehittämisen tueksi. Selvityksen toteutti 2017 ensimmäisellä puoliskolla Gaia Consulting Oy.

SEUTU-news 3/2017

SEUTU-ohjelman ajankohtaisista aiheista on julkaistu maaliskuussa 2017 printti "SEUTU-news", joka löytyy täältä. Printistä voidaan muokata paikallinen versio SEUTU-ohjelman osallistujakaupungeille vaihtamalla osa jutuista paikallisiksi. Jos olet kiinnostunut paikallisesta versiosta, ole yhteydessä projektipäällikköön.

Mikroyritykset kasvuun raportti 6/2017

SEUTU-ohjelman osapilotissa "mikroyritykset kasvuun" kerättiin käytännöllisiä toimintamalleja ja työkaluja olemassa olevan yrityspalvelutoiminnan kehittämiseksi 2017 ensimmäisellä puoliskolla. Oheiseen raporttiin on koottu osapilotissa tunnistetut työkalut. Yksi työkaluista on "kasvun kartta", johon liittyvä pohja löytyy täältä. Raporttiin liittyviä muita liitteitä voi tiedustella SEUTU-ohjelman projektipäälliköltä.

 

Avoimet tapahtumat

SEUTU-ohjelman toiminnasta tiedotetaan ensisijaisesti ohjelmaan osallistuville Trellon ja s-postin kautta. Osa SEUTU-ohjelman toiminnasta on avointa myös muillekin kuin ohjelmaan osallistuville seutukaupungeille. Lisäksi seutukaupunkien sidosryhmät ovat tervetullaita näihin laajemmalle joukolle suunnattuihin tapahtumiin.

 

3-4.10.2017 Seutukaupunkien yritysasiamiesten vertaispäivät Huittisissa

Päivien esite ja ilmoittautumisohjeet löytyvät täältä.

 

11-12.10.2017 FRUSH-kiertotaloustapahtuma Forssassa

Frush-logo

SEUTU-ohjelma on yhteistyötahona valtakunnallisessa FRUSH-kiertotaloustapahtumassa. Tapahtuman verkkosivut löytyvät osoitteesta: www.frush.fi. Tapahtuma on suunnattu erityisesti yrityksille joilla on tarjottavaa, kehitettävää tai tarpeita kiertotalouteen liittyen. Kesällä 2017 seutukaupungeilla on myös mahdollisuus tarjota teemoja tapahtuman työpajoihin ja muuhun ohjelmaan. Tapahtumassa on ja yhä haetaan aktiivisesti yhteistyökumppaneja rahoittajista sekä oppi- ja tutkimuslaitoksista.  Ideoiden suhteen kannattaa olla yhteydessä joko FRUSH:n valmistelutiimiin tai SEUTU-ohjelman projektipäällikköön. 

 

 

Menneitä tapahtumia: 

2.3.2017 klo 12-16 Kehitys- ja rahoitussparraus
Kuntatalo, Helsinki

15.3.2017 klo 11- Seutukaupungit koolla kasvun ja kansainvälistymisen tiimoilla
Juustoportti Jalasjärvi
15-16.3.2017 on SEUTU-ohjelman verkostotapaaminen, jonka ensimmäiseen päivään ovat tervetulleita edustajat kaikista seutukaupungeista ja niiden sidosryhmistä. Ohjelmassa mm. paneelikeskustelu teemalla: Valtio ja seutukaupungit – tulevaisuuden kasvun ja kansainvälistymisen esteitä vai mahdollistajia? Panelisteina toimitusjohtajat Serreksestä ja Juustoportista, Team Finlandin kotimaan palvelumallin kehittäjä sekä Salon kaupunginjohtaja/ seutukaupunkiverkoston pj. 

 

Lisätietoja SEUTU-ohjelmasta saat ohjelman projektipäälliköltä:

Paavo Laaksonen
etunimi.sukunimi(ät)suupohja.fi
puh. 040 653 1913