SEUTU-ohjelman artikkelit:

13.10.2017

Kokemuksia FRUSH-kiertotaloustapahtumasta

SEUTU-ohjelma oli yhteistyökumppanina Forssassa 11-12.10.2017 järjestetyssä FRUSH-kiertotaloustapahtumassa. Tapahtuma toi yhteen yrityksiä, opiskelijoita ja asiantuntijoita kiertotalouden ympärillä. Päivät rakentuivat SLUSH:n ohjelmaa mukaillen keynote-puheenvuoroista, pitsauskisasta ja erilaisista kohtaamisista. Väkeä oli paikalla toista sataa.

Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa ja toteutuksessa oli huomioitu hyvin sähköinen jakaminen ja taltiointi vastaavien tulevien tilaisuuksienkin toteuttamisen helpottamiseksi. Päivän taltiointeja ja esityksiä on ja tulee vielä lähiaikoina lisää osoitteeseen: http://frush.fi/materiaalit/ .

Tapahtuman loppupuolella pohdittiin lyhyesti tapahtumasta saatuja kokemuksia. Omassa puheenvuorossani toin esille seuraavat kolme vahvaa elementtiä toteutuneesta FRUSH:sta ja kolme näkökulmaa joita voisi vahvistaa tulevissa toteutuksissa.

Vahvat elementit:

  • Tapahtuma toi hienolla tavalla yhteen yritykset, opiskelijat ja asiantuntijat. Tällaisia tilaisuuksia tarvitaan lisää, joissa yritykset pystyvät kehittämään omaa toimintaansa ja tulevien tekijöiden sukupolvi voi olla tiiviisti seuraamassa ja osallistumassa tähän prosessiin.
  • Tapahtumassa oli hyvin esillä konkreettisia casejä. Käytännön esimerkit tuovat kiertotalouden kaltaiset laajat teemat lähemmäs kuulijoita.
  • Tapahtuman dokumentointiin sekä jakamiseen oli panostettu ja käytössä oli myös brella-alusta matchmakingiin. Tällaisilla elementeillä tapahtuman vaikuttavuutta ja kokemusten jakamista voidaan laajentaa huomattavasti verrattuna omassa pienessä piirissä toimimiseen.

Vahvistettavaa:

  • Yrityksiä entistä laajemmin mukaan ja yksittäisen yrityksen kannalta mahdollisimman tiivis hänen bisnestään hyödyttävä ohjelma. Yrityksille aika on rahaa.
  • Kumppaniverkostoa kannattaa laajentaa ja voisi olla jopa hyvä idea järjestää vuoro vuosin tapahtuma eri paikkakunnilla yhteistyössä esimerkiksi muutaman muun oppilaitoksen ja avaintoimijoiden kanssa. Tällä saadaan leveämmät hartiat, tavoitetaan paremmin yrityksiä ja tapahtuma kehittyy luontaisemmin. Mukava oli kuulla, että esim. Sitralla oli kiinnostusta jatkoyhteistyöhön ja heillä oli ideoita joihin tulevia tapahtumia voisi yhdistää.
  • Tapahtuman suunnittelu kannattaa aloittaa ajoissa ja tiiviissä yhteistyössä yritysten ja muiden kumppanien kanssa. Vuoden päästä olevaa tapahtumaa kannattaa alkaa suunnitella jo nyt.

Tunnelmat tapahtuman jälkeen olivat sellaiset että jatkoa seuraa ainakin Forssassa. Jos konsepti kiinnostaa tai jatkon yhteistyö, ole yhteydessä Forssaan tai kysele lisätietoja minultakin.

Paavo Laaksonen

@MattiTunkkari: #loimaa #yrittäminen #lounaissuomi Hyvä että asia noussut laajemmin esille, Matti Vanhanen , #seutukaupungit https://t.co/whnGxEq9YE
11:15 AM Jul 4th

@VirpiAdamsson: – Seutukaupunkien vahvuudet yritystoiminnan ja asumisen paikkoina korostuvat. Tulevaisuudessa nyt lisääntynyt etäty… https://t.co/jLSfJTkRJ5
8:49 AM Jul 3rd

@HannuMuhonen: Kiinnostus kokeilla maaseutuasumista kasvussa – helsinkiläispari tarttui Pöytyän kunnan tarjoukseen kesäkodista 200… https://t.co/mA6iXyWTWD
10:47 AM Jul 2nd