SEUTU4 - Seutukaupunkien yritysverkostot

Seutukaupungit ovat panostaneet osaavan työvoiman saatavuuteen yhteisillä hankkeilla. Osaajien saatavuutta voidaan edistää myös kehittämällä yritysverkostoja. Monet sektorit ja tuotannot perustuvat laajoihin alihankinta- ja kumppaniverkostoihin. Työvoiman lisäksi myös työ voi liikkua verkoston kautta, jolloin kasvanutta kysyntää voidaan kanavoida verkostoihin. Eri toimialoille kasvanut kysyntä, toimialan muutokset tai yksittäiset suuret investoinnit mahdollistavat uusien toimijoiden mukaan tulon ja uusien kumppanuuksien syntymisen vakiintuneiden verkostojen jatkeeksi.

Hankkeen tavoitteet ovat:

1. Yritysverkostojen kasvattaminen ja kehittäminen kasvualoilla
2. Luoda yritysneuvojien valtakunnallinen verkosto ja toimintamalli, jolla kyetään löytämään ja kanavoimaan osaamista tarpeen mukaan eri puolilta Suomea sekä kehittämään yrityspalveluja valtakunnallisesti.

Hanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä kasvua-alojen avaintoimijoiden ja verkostojen, seutukaupunkien yrityspalvelujen sekä muiden yrityspalvelutoimijoiden kanssa. 

Yritysverkostohankkeen rinnalla hoidetaan myös kaikkien seutukaupunkien verkostohankkeiden koordinaatiota.

Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä on hankkeen valtakunnallinen päätoteuttaja ja osatoteuttajana on Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin Mikroyrittäjyyskeskus MicroENTRE. Kaikki hankkeen toiminta on valtakunnallista ja kohdistuu kaikkiin 33 osallistujakaupunkiin.

Hankkeessa mukana 33 seutukaupunkia: Alajärvi / Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy, Alavus, Forssa, Hamina / Vetovoimainen Hamina, Heinola, Huittinen, Iisalmi, Ikaalinen, Kannus / Keski-Pohjan Yrityspalvelu Oy, Kauhajoki/SEK, Kauhava, Kemijärvi, Kokemäki, Kristiinankaupunki, Kurikka, Laitila, Lieksa, Loimaa, Paimio, Parkanon kaupunki/ Kehitys-Parkki, Raahe, Raseborg / Raasepori, Rauma, Riihimäki, Saarijärvi, Salo/ Yrityssalo Oy, Sastamala, Somero, Suonenjoki/SavoGrow, Uusikaupunki, Valkeakoski, Varkaus ja Ylivieska/Ytek Oy.

Lisätietoja hankkeesta: https://www.seutukaupunkiosaajat.fi/yritysverkostot

Lisätietoja saat myös projektipäällikkö Paavo Laaksoselta (040 653 1913), projektiasiantuntija Aila Ryhäseltä (040 485 3081) ja projektitutkija Riitta Forsten-Astikaiselta (MicroENTRE, 046 9220913).

       

TWITTER

Seuraa meitä