Kauhajoen biokaasulaitoksen esiselvityshanke

Hankenumero 43099

Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä (SEK) on strategiassaan linjannut uusiutuvan energiantuotannon edistämisen yhdeksi toimintansa painopisteeksi. Tätä strategiaa on lähdetty toteuttamaan luomalla Suupohjan alueelle toimenpideohjelma asian edistämiseksi. Toimenpideohjelma on valmisteltu yhteistyössä alueen muiden toimijoiden (kunnat/kaupungit, Suupohjan ammatti-instituutti ja yritykset) kanssa ja sen edistämiseen on sitouduttu laajalla rintamalla. SEK ja Ammatti-instituutti ovat tehneet yhteistyösopimuksen uusiutuvien energioiden edistämisestä yhteistyössä.

Toimenpideohjelman tarkentamiseksi Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä tilasi Ramboll Finland Oy:ltä selvityksen uusiutuvaan energiaan liittyvistä mahdollisuuksista Suupohjan alueella. Selvitystyö toteutettiin vuoden 2016 loppupuolella ja sen tuloksia esiteltiin bioenergiaseminaarissa saman vuoden marraskuussa Kauhajoella. Selvityksen tulosten pohjalta uusiutuvaan energiaan liittyvää toimintaa kohdennetaan erityisesti biokaasun tuotannon ja kulutuksen edistämiseen. Selvityksessä ja sen yhteydessä järjestetyssä seminaarissa tarkentui mahdollisuus vähintään yhden merkittävän kokoisen biokaasulaitoksen toteuttamisesta Kauhajoelle. Selvityksessä ehdotettu biokaasulaitoksen toteuttaminen Kauhajoelle sai seminaarikeskusteluissa innostuneen vastaanoton.
Tämän johdosta SEK päätti toteuttaa esiselvityshankkeen, jonka tavoitteena oli selvittää ja luoda edellytyksiä biokaasulaitosinvestoinnille Kauhajoelle.

Esiselvityksen tulokset ovat kaikille avoimia. Lue loppuraportti tästä linkistä.

Lisätietoja antaa elinkeinoasiamies Carita Latikka, p. 040 595 9412

 

 

TWITTER

Seuraa meitä