25.06.2019

Kesän 2019 SEK:n aukiolot

SEK:n toimisto on suljettu 8.7. -26.7.2019.

Lisäksi Suupohjan maatalouslomituksen toimisto Kauhajoella on suljettuna 8.7.-28.7.2019. Kiireelliset asiat hoidetaan puhelimitse klo 11.00-13.00 välisenä aikana ja asiakirjoja vastaanotetaan toimistolla 11.00-13.00.

 

07.06.2019

Suupohjan kesä 2019

Isojoen, Karijoen, Kauhajoen ja Teuvan kesässä tapahtuu paljon ja monipuolisesti. Bongaa Suupohjan alueen kesätapahtumat 6.6.2019 ilmestyneestä esitteestä. Esite on jaettu yli 11.000 talouteen Suupohjan alueella. Kesäesitteen voit lukea myös verkossa: https://www.flipsnack.com/suupohja/suupohjan-kes-2019.html

Toivotamme tapahtumarikasta kesää Suupohjassa!

04.06.2019

Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymän yhtymävaltuuston kokous 11.6.2019

Kokousaika  11.6.2019 klo:19.00

Kokouspaikka Logistia-sali, Teknologiakeskus Logistia, Kauhajoki

Kokouksen kutsuja Antti Seppälä, yhtymävaltuuston puheenjohtaja

Esityslista liitteineen on luettavissa tässä linkissä

26.04.2019

Avoimia työpaikkoja 2 projektipäällikköä ja viestintäorientoitunut projektityöntekijä

Seutukaupungit (55kpl) muodostavat maakuntakeskusten ulkopuolisen Suomen selkärangan ja niissä asuu liki miljoona asukasta. Yksi näistä seutukaupungeista on Kauhajoki. Osaavan työvoiman saatavuus on avainasemassa nyt ja tulevaisuudessa seutukaupunkien elinkeinoelämän menestymiselle.

Seutukaupungit ovat käynnistämässä neljää yhteistä verkostohanketta 2019 kesällä osaavan työvoiman saatavuuden parantamiseksi seutukaupungeissa. Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä, SEK, hallinnoi osaa näistä valtakunnallisista ja maakunnallisista verkostohankkeista ja niiden osatoteutuksista. Valtakunnalliseen seutukaupunkien yritysverkostot –hankkeeseen ja kaikkien seutukaupunkien verkostohankkeiden koordinaatioon SEK hakee:

PROJEKTIPÄÄLLIKKÖÄ (tehtävän hakuilmoitus täällä)

ELINKEINO- JA VIESTINTÄORIENTOITUNUTTA PROJEKTITYÖNTEKIJÄÄ (tehtävän hakuilmoitus täällä)

 

Maakunnallisen osatoteutukseen (Suupohjan, Kauhavan, Kurikan ja Alavuden alueella) Kansainvälisyyden hyödyntäminen ulkomaisen työvoiman saatavuudessa –hankkeessa SEK hakee:

PROJEKTIPÄÄLLIKKÖÄ (tehtävän hakuilmoitus täällä)

 

Kaikki tehtävät ovat noin kaksi vuotisia. Hakuaika päättyy 14.5.2019 klo 15:00. Lisätietoa seutukaupunkien verkostohankkeista: seutukaupunkiosaajat.fi.

Myös muihin seutukaupunkien verkostohankkeisiin aukeaa useita tehtäviä eri puolilla Suomea keväällä 2019 ja näitä avoimia tehtäviä kootaan tänne: https://www.seutukaupunkiosaajat.fi/etusivu/verkostohankkeiden-rekrytoinnit .

 

10.04.2019

Esittelyssä uusi elinkeinoasiamies Kari Huhta

Olen Kari Huhta Isostakyröstä ja aloittanut elinkeinoasiamiehenä Suupohjan Elinkeinotoimen Kuntayhtymässä / SEK maaliskuussa. Aikaisemmassa työssäni olen toiminut yritysneuvojana Vaasan seudulla 12 vuotta ja työtäni on ollut yritysten koko elinkaaren kattava neuvonta. Asiakkaita on ollut aloittavat- kehittyvät- ja toiminnasta luopuvat yrittäjät/yritykset.

Me täällä SEK:ssä tarjoamme laajaa neuvontapalvelua aloittaville yrittäjille mm. liiketoimintasuunnitelman laadinnassa ja kannattavuuslaskennassa. Myös tukimahdollisuuksien selvittäminen on päivittäistä toimintaamme, sekä eri rahoituskanavien selvittäminen investointi- ja muihin tarpeisiin.

Toimiville yrityksille autamme selvittämään kehittämistoimenpiteitä sekä niihin mahdollisesti saatavia tukia tai muita palveluita.

Toiminnasta luopuville yrittäjille ja yrityksille on myös tarjolla neuvontapalveluita omistajan- ja sukupolvenvaihdosten yhteydessä.

Työssäni olen saanut toimia useiden yrittäjien ja yritysten parissa ja se on mielestäni tämän työ suolaa. Yritysten auttaminen haasteissa ja niissä onnistuminen antaa tässä työssä paljon ja on mukava tavata uusia kasvoja. Suupohjassa nyt hetken yrityksiä kiertäessäni, on minut otettu lämpimästi vastaan ja on tuntunut mukavalta aloittaa työt tällaisessa ilmapiirissä.

Suupohja on toiminta alueena minulle uusi, vaikka olenkin täällä satunnaisesti liikkunutkin aikaisemman työni merkeissä. Olen aktiivinen ottamaan itse yhteyttä yrityksiin ja liikkumaan kentällä, sillä tiedän yrittäjien kiireet ja että heillä ei ole välttämättä aina aikaa tulla tapaamaan toimistolle. Eli jos tarvetta yrityksen perustamiseen tai yrityksen kehittämiseen jossain vaiheessa tulee, niin ole rohkeasti meihin yhteydessä ja tulemme tapaamaan teitä paikan päälle tarvittaessa.

Työn vastapainona minulla on tietysti myös harrastuksia ja niistä yksi on laskuvarjourheilu jonka olen aloittanut vuonna 2005. Jos mielessäsi on joskus käynyt ajatus laskuvarjohyppäämisestä, on sekin mahdollista kanssani sillä toimin myös hyppymestarina ja tandemhyppymestarina.

Toivon kaikille mukavaa kevättä sekä kesän odotusta.

Kari Huhta
elinkeinoasiamies
kari.huhta@suupohja.fi
p. 040 658 3368

10.04.2019

Huhti-toukokuussa runsaasti digisparrausta!

Digitaalisuuden uudet tuulet Suupohjassa (DIGSU) -hanke järjestää yhdessä SeAMK Maakuntakorkeakoulun kanssa huhti-toukokuussa kolme digi-koulutusta. Tilaisuudet ovat kaikille yrityksille ja yrittäjille avoimia ja maksuttomia. Tule mukaan oppimaan uutta rennossa seurassa!

Huhtikuussa  ke 24.4.2019 klo 17:30-20:00 on tarjolla digisparrausta Tietosuojasta. Tule kertaamaan GDPR-asioita, koulutuksessa saat käytännön ohjeita ja työkaluja tietosuojatyöhön. Esillä Opsec Oy:n tuore Tietosuojaopas.

Toukokuussa ke 8.5.2019 on tarjolla Instagram yrityskäytössä-koulutus ja viikko siitä ke 15.5.2019 tutustutaan Google G Suite-pilvipalveluiden mahdollisuuksiin.

Vahvista digiosaamistasi! Lue lisää koulutusten sisällöistä ja ilmoittaudu mukaan!

09.04.2019

SEK mukana järjestämässä Suupohjamessuja ja Susiluola-liikeideakilpailua

 Suupohjamessut järjestetään 10 - 11.5.2019 Kauhajoella amiksen tiloissa (os. Oppitie 4, Kauhajoki). Messujen toteuttajat ovat Suupohjan koulutuskuntayhtymän lisäksi Suupohjan elinkeinotoimenkuntayhtymä (SEK), Suupohjan Nuorkauppakamari ja Kauhajoen Kaupunki sekä Kauhajoen Lions Club.

Messuilla saa tietoa laajasti työelämästä, koulutuksesta, asumisesta, elämisestä, hyvinvoinnista ja yrittäjyydestä. Näytteilleasettajina on oppilaitoksia, työnantajia, yhdistyksiä ja muita alueellisia toimijoita.

Messut ovat kaksipäiväiset. Perjantai on suunnattu nuorille ja perjantaipäivän vierailijoina nähdään tubettajat  Lakko sekä Herba. Lauantai tarjoaa lapsiperheille koettavaa: Pikku Myy, Muumipeikko ja Haisuli ovat tavattavissa koko lauantaipäivän!


Lauantaina SEK järjestää toistamiseen yritysideoita testaavan ”Susiluolan” eli suupohjalaisen version ”Leijonan luola”- kilpailusta. Susiluola järjestettiin ensimmäisen kerran 2017 ja tästä videosta saat lisätietoja kilpailun kulusta ja viimekertaisen voittajan tunnelmia kilpailusta. Susiluolassa saa asiantuntija-arvion oman idean kannattavuudesta. Susiluola-kilpailuun voit ilmoittautua täältä. Lauantain esiintyjänä nähdään Aku Hirviniemi, joka toimii myös Susiluola-kilpailun tuomaristossa!


Messut ovat avoinna perjantaina klo 10–16 ja lauantaina klo 9-14.


Lauantaina messujen yhteydessä järjestetään myös Kauhajoen Lions Clubin Kauhajoki CarShow (huom. tähän tapahtumaan pääsymaksu) sekä koiraharrastajien Match Show tapahtuma.


Suupohjamessut sopivat siis koko perheen käyntikohteeksi! Ohjelmaa ja nähtävää riittää kaiken ikäisille ja mikä parasta, messualueelle on vapaa pääsy!


Lisätietoja:
Pirkko-Liisa Kopakkala, +358 40 512 6714
Talous- ja henkilöstöjohtaja ja työllisyysjohtaja, Suupohjan Koulutuskuntayhtymä
Sähköposti muotoa etunimi. sukunimi(at)saiedu.fi


SEK:
Jennika Hakola p. 040 481 2257
Sähköposti: etunimi.sukunimi@suupohja.fi

08.04.2019

Tähtäimessä omistajanvaihdos

13.03.2019

SYOajassa – Yrittäjyydellä ja osaamisella menestykseen –tapahtuma TEAKissa torstaina 21.3.2019 klo 17-20

11.03.2019

Kokemuksia Kasvupolulta 2018

Suomen suurin yritysten kasvun sparrausohjelma KasvuOpen on jälleen käynnissä. Etelä-Pohjanmaan yhteinen kasvupolku starttasi viimeviikolla Kauhavalla. Viime vuonna Suupohjalla oli oma kasvupolku, johon haki mukaan 31 yritystä. 15 valittiin mukaan valtakunnalliselle Kasvupolulle.

Karijokinen Mirror Line Oy lähti mukaan elinkeinoasiamiehemme Carita Latikan houkuttelemana - aluksi hiukan epäilevin mielin: "Olimme pohjalaiseen tapaan epäileväisiä, mutta uteliaita, eli päätettiin lähteä kokeilemaan!"

Kokeilu osoittautui erittäin kannattavaksi ja Mirror Line pääsi mukaan sadan potentiaalisimman kasvuyrityksen joukkoon: "Finaalin pääsy oli meille jo todella suuri onnistuminen. Odotuksemme Kasvu Openin suhteen eivät olleet kummoiset, mutta nälkä kasvoi syödessä ja koko ajan halusimme päästä eteenpäin ja tehdä parhaamme. Polku motivoi meitä oikealla tavalla arjen kiireen keskellä laittamaan asioita eteenpäin. Usein Pk-yrittäjän yritystoimintaan kuuluu virheiden ja ongelmien kautta oppiminen, eli niin sanottu perse edellä puuhun kiipeäminen. Kasvu Open matkan jälkeen tuntuu, että pystyimme välttämään monet ojat ja allikot ja saimme suunnitelmillemme monen ammattilaisen mielipiteen. Vaikka myllärit ovat välillä kriittisiä vaikeine kysymyksineen, tuli matkalle myös paljon kannustusta ja positiivista yrittämisen meininkiä."
Lue lisää Mirror Linen KasvuOpen -kokemuksista heidän blogistaan: https://mirrorline.fi/fi-fi/blogi/matkamme-kasvupolulla-2018/

KasvuOpen 2018

Kasvupolulta saat yrityksellesi asiantuntija-apua, sparrausta ja verkostoja! Etelä-Pohjanmaan Kasvupolku -sparraukseen voivat hakea mukaan kaikki kasvunälkäiset alueen yritykset ikään, kokoon tai toimialaan katsomatta. Haku tämän vuoden Kasvupolulle on päättynyt, mutta KasvuOpen tulee jälleen ensi vuonna ja silloin kaikilla on jälleen mahdollisuus hakea mukaan tälle mahtavalle polulle! Seuraa ilmoitteluamme!

Lisätietoja KasvuOpenista elinkeinoasiamieheltämme Carita Latikalta.

« Edelliset 10