01.02.2019

Yli 400 opiskelijaa vieraili Suupohja-ständillä

Ammattikorkeakoulukiertueelle lähdettiin tammikuussa Suupohjan omalla ständilla ja mukana on ollut porukkaa meiltä SEKiltä, Linda Leinonen Kauhajoen kaupungilta, Juha Herrala Isojoen kunnasta sekä muutama yritysedustus. Vierailimme Porissa Teknologia työnä -messuilla, Seinäjoella, Vaasassa, Jyväskylässä ja Tampereella. Jokaisella paikkakunnalla olimme paikalla noin neljä tuntia.

Ständillä on ollut tarjolla haalarimerkki ja jokainen opiskelija, joka on vastannut kyselyyn, on saanut haalarimerkin. Kyselyyn vastasi kaikkiaan 416 opiskelijaa. Opiskelijoilta kysyttiin mikä heistä tulee isona, millaiset työtehtävät heitä kiinnostavat, saako heille lähettää lisätietoa Suupohjan avoimista työ- ja harjoittelupaikoista ja saako heistä vinkata potentiaaliselle työnantajalle.

Yli 400 kohdattua opiskelijaa, mitä jäi käteen?

  • 95% vastaajista oli muualta kotoisin kuin Suupohjasta.
  • Suupohja on täysin vieras käsite – tämä toki ei varmaan yllätä ketään :) Kiertueen tuloksena muutama sata nuorta on oppinut käsitteen Suupohja!
  • Insinöörejä ständillä kävi 51%, tradenomeja 30% ja muita 19%.
  • 54%:lle saa lähettää lisätietoja Suupohjan avoimista työ- ja harjoittelupaikoista sekä opinnäytetyöaiheista.
  • 74% vastasi 'Kyllä' kohtaan: Minusta saa vinkata potentiaaliselle työnantajalle.
  • Kiertue on poikinut muutamia harjoitteluhakuja ja muutama CV on myös lähtenyt matkaan.
  • Kutsu Kauhajoelle päivälliselle ja koripallomatsiin lähti yli 200:lle. Päivällisen ja pelin tarkoitus on lisätä opiskelijoiden kiinnostusta seutukuntaa kohtaan ja ehkäpä saamme osan tai jopa kaikki päivälliselle ilmoittautuneet työllistymään alueelle.
  • 9.2 pidettävälle päivälliselle ja koripallopeliin on ilmoittautunut muutama sähkö- ja automaatiotekniikan insinööri, tradenomi, restonomi ja rakennusmestari.

Uutiskirje Suupohjan avoimista työpaikoista, harjoittelupaikoista ja opinnäytetyöaiheista matkaan helmikuun lopussa

54% ständillä käyneistä opiskelijoista on antanut luvan lähettää lisätietoja alueen avoimista työ- ja harjoittelupaikoista sekä opinnäytetyöaiheista. Tätä tietoa emme heitä hukkaan, vaan laadimme opiskelijoille uutiskirjeen aiheesta. Uutiskirje lähtee matkaan 22.2.

Jos yrityksessänne on osaaja tarpeita edellä mainittuihin pesteihin, ilmoita allekirjoittaneelle viim. 18.2 lyhyesti minkä alan opiskelijoita haette, millaisia mahdollisuuksia teillä on, yhteyshenkilö ja linkki nettisivuillenne. Avoimia työpaikkoja, harjoittelupaikkoja ja opinnäytetyöaiheita voi ilmoittaa myös: www.toihinsuupohjaan.fi.

Jalkautumista jatketaan myös tulevaisuudessa

Kiertue on ollut kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut ja samanlaista jalkautumista tullaan tekemään myös jatkossa. Ajankohta on vielä avoinna, mutta todennäköisesti ensi syksynä jatketaan - seuraa siis SEKin ilmoittelua. Jokainen yritys voi harjoittaa jalkautumista myös itsenäisesti. Opiskelijat pitävät siitä, että heidät kohdataan ja heidän kanssaan jutellaan. Suosittelen lämpimästi jalkautumaan opiskelijoiden keskuuteen, jos haluatte olla opiskelijoiden mielissä mahdollisena tulevana työnantajana tai vaikkapa tulevana yhteistyökummppanina.

Lisätietoja kaikesta edellä mainitusta:

Jennika Hakola
jennika.hakola@suupohja.fi
040 481 2257

Kiertuetta on rahoittanut SEK ja Etelä-Pohjanmaan liitto.