20.01.2017

Uusien digiteknologioiden mahdollisuudet kiinnostavat Suupohjassa

SEK ja Sunet järjestivät yhteistyössä digitaalisten palveluiden esittelypäivän Kauhajoella 19.1.2017. Logistian IT-kujalla keskusteltiin tiiviisti kuituverkon erilaisista palveluista sekä testattiin Oculus Rift -virtuaalilaseja. Sunetin toimitusjohtaja Aatu Samppala oli paikalla ohjeistamassa vieraita tulevaisuuden ratkaisujen käyttömahdollisuuksista.

 - Virtuaalilaseja käytetään tällä hetkellä vielä hyvin rajoitetusti pelaamiseen ja muuhun viihteeseen, mutta jatkossa mikään ei estä niiden hyödyntämistä esimerkiksi tuotemallinnuksessa, asuntoesittelyissä tai opetuksessa. Niiden avulla arkkitehti pääsee rakentamattoman talon sisälle - oikeassa mittakaavassa - tai lääkäriopiskelija pystyy liikkumaan verisuonia pitkin ja tutkimaan ihmisen sydäntä sisältä päin, Samppala toteaa.

Virtuaalimaailma vauhdikkaine vuoristoratoineen ihastutti, hämmästytti ja kauhistutti tapahtuman vieraita.

Tilaisuudessa kuultiin myös ERUDITE-hankkeen esittely sekä tutustuttiin hankkeen tiimoilta tehtävään SEROI-tutkimukseen, jolla pyritään mittaamaan uusien, kehitettävien digipalveluiden vaikuttavuutta alueella. SEKiltä mukana oli lisäksi Digitaalinen maaseutu -hanke.

Päivässä arvotun tuotepaketin voitti Janne Uimonen. Onnea voittajalle!