18.12.2017

Tietosuoja-asetus tulee, oletko valmis?

Tietosuoja-asetuksen (GDPR) soveltamisen alkuun on 156 päivää. Yritysten tietosuojavalmiuksissa on vielä paljon petrattavaa, näin on varmasti myös Suupohjan seudulla.  Tietosuoja-asetukseen liittyvät koulutus- ja konsultointimarkkinat käyvät kuumina. Asiantuntija-apua on hyvä hankkia, mutta enemmänkin käytännön tietosuojatyöhön kuin asetuksen ulkolukuun. Keskeisintä asetuksessa on huolehtia osoitusvelvollisuuden noudattamisesta.

Suupohjan julkisorganisaatiot ovat lähteneet viemään eteenpäin seudullista yhteistyötä tietosuoja-asioissa. Verkostoja luodaan myös alueen ulkopuolelle, tietosuoja on yhteinen asia.

Mietimme SEK:ssä parhaillaan miten voisimme tukea parhaiten tätä työtä alueemme yrityksissä. SEK järjestää ensi vuoden alkupuolella yrityksille suunnattuja tilaisuuksia tietosuoja-asioista. Yhtenä ideana on noussut ajatus voisivatko yritykset hankkia yhdessä tarvittavaa asiantuntija-apua/koulutusta ja miten SEK voi olla tässä tukena.

Panostaminen tietosuojatyöhön on hyvää johtamista, se parantaa työelämän laatua ja toiminnan tehokkuutta. Tehdään tästä yhteinen asia Suupohjassa.
Tässä vielä linkki www.arjentietosuoja.fi – sivustolle. Sivuilta löytyy koulutusvideo ja nettitesti, jolla voit aloittaa henkilöstön kouluttamisen jo tänään.
Ole yhteyksissä ja jutellaan aiheesta paremmin:

Asiantuntija Mika Ahonen, 040 683 0040, etunimi.sukunimi@suupohja.fi