13.02.2017

Suupohjan yrityksille tarjolla maksutonta Kasvu Open -sparrausta

Kasvu Open kumppaneineen järjestää Suupohjan alueen yrityksille suunnatun kasvuohjelman, Suupohjan Kasvupolun. Mukaan eri alojen asiantuntijoiden maksuttomaan sparraukseen voivat hakea kaikki yritykset koosta, iästä tai toimialasta riippumatta. Esimerkiksi huonekalualan yritykset voisivat hakea sparrauksesta uutta vauhtia.  


Kasvu Open on Suomen suurin pk-yritysten kasvun tukemisen sparrausohjelma. Eri alueet ja toimialat ympäri Suomen ovat järjestäneet omia Kasvupolkujaan jo pidempään. Latikka sanoo viime keväänä vakuuttuneensa, että sellainen tarvitaan myös Suupohjaan.


“Tämä on konsepti, joka innostaa kasvuun, ja sitä täällä tarvitaan. Meillä on pieni alue, jossa on tärkeää panostaa olemassa oleviin yrityksiin”, Latikka sanoo.
Latikka ja kollega Sakari Varala lupaavat myös auttaa halukkaita yrityksiä hakemuksen tekemisessä.

Kasvupolun starttitilaisuuteen Kauhajoelle on ilmoittaunut jo kymmeniä osallistujia, joista iso osa on sparrauksesta kiinnostuneita yrityksiä. Tilaisuudessa kerrotaan perustiedot Kasvupolusta ja kuullaan kokemuksia ja vinkkejä kasvusta ja sparrauksesta.
“Näkisin, että potentiaalisia hakijoita olisivat esimerkiksi uuden liiketoimintamallin tai tuotteen kehittäneet huonekalualan yritykset. Lisäksi täällä on paljon alle 10 tai viiden hengen yrityksiä, joilla voi olla iso merkitys tulevaisuuden työllistäjinä”, Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymän elinkeinoasiamies Carita Latikka luonnehtii.

Suupohjan Kasvupolku on samalla 20 vuotta täyttävän Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymän juhlavuoden päätapahtuma. Kauhajoen, Karijoen, Isojoen ja Teuvan lisäksi kohdealueena on Kurikka.

Starttitilaisuuden ohjelma
Aika: 16.2. klo 12-15 Paikka: Ojalan Pakari, Topeeka 42, Kauhajoki. Starttiin osallistuminen ei velvoita osallistujaa mihinkään.

Tervetuloa mukaan Suupohjan Kasvupolulle 2017 Teemu Kankainen, Kasvu Open -tiimi
Yritysten kansainvälistyminen Jonne Pöyhtäri, East Consulting
Kasvua rohkealla markkinoinnilla Jussi Harju, Laidun Hereford
Relicomp Oy:n kasvutarina & tunnelmapaloja Kasvupolulta Marko Jyllilä, Relicomp
Onko vielä syitä olla hakematta Suupohjan Kasvupolulle? Teemu Kankainen, Kasvu Open -tiimi

Kasvupolun sisältö ja eteneminen
Haku yrityksille on avoinna 17.3.2017 asti. Valintakriteerejä ovat mm. liikeidean skaalautuvuus, erottuvuus ja kyky vaikuttaa markkinaansa, kansainvälitysmispotentiaali ja tiimin uskottavuus. Mukaan valittuja yrityksiä sparrataan 27.4. ja 11.5.2017. Tällöin eri alojen (kasvu, kansainvälistyminen, myynti, rahoitus, markkinointi, johtaminen) asiantuntijat eli myllärit haastavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kukin yritys kohtaa mylläreitä 10x45 minuutin luottamuksellisissa tapaamisissa. Alueellinen tuomaristo valitsee Kasvupolun semifinaalissa 8.6. kaksi parasta yritystä, jotka etenevät 25.-26.10.2017 järjestettävään valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin.


Lisätietoja
Teemu Kankainen, Kasvupolun fasilitoija, Aava & Bang*, p. 0400 575 117 teemu.kankainen@bang.fi
Carita Latikka, elinkeinoasiamies Suupohjan Elinkeinotoimen kuntayhtymä, 040 595 9412 carita.latikka@suupohja.fi
--------------------------
Kasvu Open auttaa suomalaisia kasvunnälkäisiä pk-yrityksiä kasvamaan yrityksen koosta tai iästä riippumatta. Vuonna 2017 tavoitteena on antaa maksutta sparrausta 450 yritykselle yli tuhannen asiantuntijan voimin 30 Kasvupolulla. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin 25.-26.10.2017, jossa 100 finalistin joukosta valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset.
--------------------------
Kasvupolun mahdollistavat Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä ja Kurikan kaupunki sekä valtakunnalliset kumppanit Nordea, Finnvera, Technopolis, Varma, If, Sitra, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Avance/Johtamiskoulutus, Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän kaupunki ja Keski-Suomen Liitto.
-------------------------
*Aava&Bang Oy on valtuutettu Kasvu Open -tapahtumien järjestäjä ja voittoa jakamattoman Kasvu Open Oy:n osakas. Muut osakkaat ovat Keski-Suomen kauppakamari, Jykes Oy ja Kasvun Roihu Oy.
Linkit
https://www.kasvuopen.fi/kasvupolut/suupohjan-kasvupolku
https://www.kasvuopen.fi/mika-kasvu-open/ukk