23.01.2018

Suupohjan Kasvupolku 2018 kutsuu yritykset kasvamaan!

Suupohjan Kasvupolku saa jatkoa tänä vuonna. Tällä kertaa Kasvupolulle lähtevät SEK-kuntien, eli Kauhajoen, Teuvan, Karijoen ja Isojoen lisäksi myös Kristiinankaupunki ja Kaskinen.
Suupohjan Kasvupolku 2018 on osa valtakunnallista Kasvu Openia – Suomen suurinta yritysten kasvun sparrausohjelmaa.

Suupohjan Kasvupolku järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017 SEK:n 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. SEK:n elinkeinoasiamiehen Carita Latikan mukaan polku nostatti alueella kasvumyönteisen asenteen.  − Kasvunälkä on lisääntynyt selvästi myös niissä yrityksissä, jotka eivät olleet Kasvupolussa mukana. Tuntuu myös, että yrittäjät voivat nyt avoimesti kertoa kasvuhaluistaan: on ihan ok olla kasvuyritys.
 − Lähdimme mukaan, koska tiedämme, että meillä on vielä paljon yrityksiä, jotka voivat hyötyä Kasvupolusta.
Latikka samoin kuin Kristiinankaupungin elinkeinokeskuksen toimitusjohtaja Angelique Irjala ja Kaskisten elinkeinoasiamies Johanna Peltoniemi uskovat, että mukaan lähteminen on helpompaa nyt, kun Kasvupolku on tullut alueella tutuksi.

Kolmikko tavoittelee Suupohjan Kasvupolulle yhteensä vähintään 50:tä hakijaa.
− Asukaslukuun suhteutettuna SEK:n alueelta pitäisi tulla 37 hakemusta, Kristiinasta 11 ja Kaskisista 3.
Peltoniemi arvelee, että Kaskisista hakemuksia lähtee ainakin 5.
 − Olin mukana tämän vuoden valtakunnallisessa Kasvu Openissa, ja siellä yrittäjät ihan aidosti hehkuttivat, miten valtavan paljon heille on ollut hyötyä sparrauksesta.
Myös Irjala on varma, että Kristiinankaupungin yritykset innostuvat Kasvupolusta.

 − Kun viime vuonna luin, että SEK on lähtenyt Kasvupolulle, otin heti Caritaan yhteyttä ja kerroin, että me halutaan olla mukana ensi vuonna. Tällainen on yksittäiselle kunnalle liian iso ponnistus, mutta yhteistyökumppaneiden kanssa se on mahdollista.

Carita Latikka kertoo Suupohjan Kasvupolku 2017 olleen hänen 10-vuotisen elinkeinoasiamiesuransa hienoin tapahtuma.
 − Mielelläni olen tätä sanomaa levittämässä, jotta entistä useampi yritys lähtisi mukaan. Nyt on hienoa sekin, että SEK:n alueen yritykset voivat löytää yhteistyökumppaneita Kristiinasta ja Kaskisista.
Kaikki hakemuksen lähettäneet yritykset saavat ilmaista sparrausta yhden päivän ajan. Hakijoista 15 potentiaalisinta kasvuyritystä valitaan kahden päivän jatkosparrauksiin, minkä jälkeen tuomaristo valitsee kaksi yritystä valtakunnalliseen finaaliin. Valtakunnallinen Kasvu Open –tuomaristo voi nostaa finaaliin myös muita Kasvupolulle osallistuneita yrityksiä.

Latikka, Irjala ja Peltoniemi lupaavat auttaa yrityksiä hakemuksen tekemisessä. Myös Kristiinankaupungin elinkeinokeskuksen yritysneuvoja Timo Vauhkonen on hakijoiden apuna.
 − Voimme myös tehdä kasvustrategioita näille yrityksille. Ja vaikkei yritystä valittaisikaan 15 joukkoon, viemme yrityksen asioita eteenpäin. Tämä on niitä ainoita kilpailuja, joissa kilpaileminen ei ole pääasia ja jossa saa käyttää dopingia, nauraa Carita Latikka, joka tarkoittaa dopingilla asiantuntija-apua.
 − Tästä tulee hyvä polku, Latikka, Irjala Ja Peltoniemi lupaavat.

Johanna Peltoniemi/Kaskinen, Angelique Irjala/Kristiinankaupunki, Carita Latikka/SEK ja Timo Vauhkonen/Kristiinankaupunki kannustavat Kasvupolkuun mukaan!