26.02.2018

Suupohjan Kasvupolku 2018 -finalistit on julkistettu!

Suupohjan Kasvupolku 2018 -finalistit on julkistettu

”Näistä yrityksistä tullaan kuulemaan”

Suupohjan Kasvupolku 2018 –finalistit on valittu. Jatkoon pääsivät Teuvan Keitintehdas Oy, Kukka-Aroset Ky, CLT-Plant Oy, Oy KristinaMedi Ab, Dymont Installation Oy, Dagsmark Petfood Oy, Pekomat Oy, Helsingin Weekends Snacks Oy, Topeekan Kaluste Oy, Björnsteel Oy, Mirror Line Oy, Teuvarakenne Oy, Lasi-Kolmio Oy, Cewal Grains Oy ja AH-Steel Oy.

Suupohjan Kasvupolulle tuli tänä vuonna 31 hakemusta SEK:n sekä Kristiinankaupungin ja Kaskisten alueelta.
–Saimme todella hyviä hakemuksia, ja mukana oli niin paljon hyviä yrityksiä, että oli oikeasti vaikeaa valita 15 finalistia, kertoi SEK:n elinkeinoasiamies Carita Latikka.
Carita Latikan lisäksi kasvupolkutuomaristoon kuuluivat Marja-Riitta Vest Viexposta, Markku Keski-Filppula KF-Kehitys Oy:stä, Turo Jaakkola Tilintarkastus Jaakkola Oy:stä sekä Kauhajoen kaupunginjohtaja Linda Leinonen. He arvioivat yrityksiä monilla eri kriteereillä.

Tuomariston puheenjohtajan Linda Leinosen mukaan tuomaristo arvosti selkeää kasvun halua, sitoutuneisuutta ja suunnitelmallisuutta. Myös liikeidean ja tiimin uskottavuus painoivat vaakakupissa.
–Monilla yrityksillä on jokin uusi tuote tai palvelu, jolla on selvästi markkinapotentiaalia, kertoi Carita Latikka, joka uskoo, että nyt Suupohjan Kasvupolun finalistiyrityksistä tullaan vielä kuulemaan.
–Viime vuonna meiltä pääsi neljä yritystä valtakunnalliseen Kasvu Open –finaaliin. Olen varma, että sama määrä menee jatkoon tästäkin porukasta. On kyllä suuri ilo tehdä töitä näiden yrityksien kanssa.

Jatkoon päässeet yritykset saavat kevään aikana ilmaista sparrausta eri alojen asiantuntijoilta.
Ensimmäinen Suupohjan Kasvupolku –työpajapäivä 22. helmikuuta oli tarkoitettu kaikille hakemuksen lähettäneille yrityksille.
Kasvupolku-työpajoissa olivat teemoina myynti ja markkinointi, kasvun rahoitusmahdollisuudet sekä uudet markkina-avaukset ja kansainvälistyminen. Semio Oy:n isännöimää myynnin ja markkinoinnin kasvupajaa vetivät Veli-Pekka Mononen ja Jussi Takala. Rahoitusmahdollisuuksista sparrasivat Petri Herala ja Essi Kiskola Nordea Pankki Suomesta, ja kansainvälistymis-sparrausta antoivat Katja Jankens ja Jani Takamaa Viexposta.

Lisäksi kehittämispäällikkö Kari Välimäki kertoi osallistujille ELY-keskuksen tarjoamista yrityspalveluista. SJK:n tuore myynti- ja markkinointijohtaja Joni Vesalainen puolestaan kannusti yrittäjiä olemaan ylpeitä omasta työstä.
–Sama mitä teet, tee se täysillä ja ole ylpeä työstäsi. Kentällä ei suvaita pelaajaa, joka laiskottelee. Sama pätee yrittämisessä: jos tykkäät tehdä työtäsi, muut lähtevät siihen mukaan.

Suupohjan Kasvupolku 2018 on osa valtakunnallista Kasvu Openia – Suomen suurinta yritysten kasvun sparrausohjelmaa. Suupohjan Kasvupolku järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017, SEK:n 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

SEK:n elinkeinoasiamies Carita Latikka, Kristiinankaupungin elinkeinokeskuksen toimitusjohtaja Angelique Irjala ja Kaskisten elinkeinoasiamies Johanna Peltoniemi ovat lupautuneet auttamaan kasvun tiellä myös niitä yrityksiä, jotka eivät saaneet jatkopaikkaa Suupohjan Kasvupolulta.

”Toivon, että saamme apua markkinontiin”

Teuvalla toimiva Björnsteel Oy hakeutui Suupohjan Kasvupolulle saadakseen vauhtia uudelle tuotteelleen, hautakivien suoristukseen ja oikaisuun tarkoitetulle STEIPELille.
Tuotteen on keksinyt ja kehittänyt Osmo Björni, joka pari vuotta sitten siirtyi eläkkeelle Kone Oy:n tuotekehitysyksiköstä. Kasvupolkupäivään osallistunut Björni oli tyytyväinen jatkopaikasta.
–Toivon, että saamme täältä apua markkinointiin. Tilanne on se, että jos ei asiaa viedä eteenpäin, ei sitä kukaan tule meiltä hakemaan.

Puuelementtejä valmistavan CLT-Plant Oy:n tuore myyntijohtaja Anne-Mari Leppinen odottaa innolla tulevia sparrauksia.
–On hienoa, kun pääsee hyödyntämään asiantuntijoita. Meillä on uusi firma ja kovat kasvutavoitteet, joten sparraus tulee juuri oikeaan kohtaan: pääsemme heti asussa tekemään asioita oikein.

Sari Yli-Villamo Lasi-Kolmio Oy:stä odottaa niin ikään saavansa eväitä kasvuun. Lasi-Kolmio on erikoistunut lasin ja peilin jatkojalostukseen sekä alumiinirakenteiden valmistukseen.
–Jo tänään sain hyviä ideoita myynnistä ja markkinoinnista, kiitti Yli-Villamo, joka uskoo tulevien sparrauspäivien tuovan yrittämiseen lisää ahaa-elämyksiä.