07.11.2018

Seutukaupunkien Tuotekorttiluettelossa mukana jo 126 yritystä

Meriteollisuus kiinnostaa:

Seutukaupunkien Tuotekorttiluettelossa mukana jo 126 yritystä

 

Tavoitteena on laajentaa meriteollisuuden alihankintaverkostoa

Jo 126 yritystä eri puolilta Suomea on ilmoittanut halukkuutensa tehdä alihankintayhteistyötä meriteollisuuden kanssa. Tiedot meriteollisuudesta kasvua hakevista yrityksistä on koottu kätevään tuotekorttiluetteloon.

Jokainen tuotekortti sisältää pienen yritysesittelyn, tiedot yrityksen osaamisesta sekä yhteystiedot. Kaikki 126 tuotekorttia on käännetty myös englanniksi.

Tuotekorttiluettelo julkaistiin ensimmäisen kerran keväällä 2018. Tuolloin luetteloon saatiin 93 yritystä. Nyt julkaistussa päivitetyssä versiossa on mukana sekä aiempia että myös monia uusia osaajia.

Luettelosta löytyy huipputekijöitä 1-5 hengen yrityksistä aina yli 100 henkilöä työllistäviin yhtiöihin. Eri puolilla Suomea toimivilla yrityksillä on osaamista ja kokemusta mittavistakin projekteista. Osa on tehnyt alihankintaa meriteollisuudelle jo aiemminkin.

Tuotekorttinsa jättäneitä yrityksiä yhdistää aito kiinnostus meriteollisuutta kohtaan sekä kova halu kasvaa. Pk-yrityksissä on totuttu tekemään työtä joustavasti ja laadusta tinkimättä.

Tuotekortit eivät sido yrityksiä, mutta kaikilla tietonsa jättäneillä yrityksillä on potentiaalia laajentaa toimintaansa juuri meriteollisuuden alalle.

 

Uusia osaajia tarvitaan

– Meriteollisuudella on nyt valtava tilauskanta, ja alalla tarvitaan uusiakin toimijoita. Tämän tuotekorttiluettelon kokoaminen sai alkunsa juuri meriteollisuuden tarpeesta: tiedot kasvuhaluisista yrityksistä haluttiin yksiin kansiin ja helppoon muotoon, toteaa SEUTU-ohjelman projektipäällikkö Paavo Laaksonen.

Hänen mukaansa tuotekorttiluettelo on herättänyt kiinnostusta, ja kontaktejakin on jo syntynyt.

Tuotekorttien kokoaminen meriteollisuuden käyttöön on osa seutukaupunkien SEUTU-ohjelmaprojektia.

Laaksosen mukaan seutukaupungit ja seutukaupunkien yritykset ovat hyvä kanava laajentaa meriteollisuuden kasvuhyötyä länsirannikolta myös muualle Suomeen.

Seutukaupungeiksi kutsutaan alueidensa keskuksia, jotka eivät ole maakuntakeskuksia. Tällaisia kaupunkeja on Suomessa yli 50, ja niissä asuu noin miljoona ihmistä. Monissa seutukaupungeissa toimii tunnettuja teollisuuden alan yrityksiä.

Tuotekorttiluettelo julkaistaan sekä painettuna että sähköisenä versiona Meriteollisuus ry:n sivuilla Yleiskatsaukset-osiossa. Kannattaa tutustua meriteollisuuden tietopakettiin ja tuotekorttiluetteloon ja tarkistaa, löytyisikö tuotekorteista uusia kumppaneita.