27.06.2017

SEUTU-ohjelmalla käytäntöön: Mikroyritykset kasvuun ja aktiivimatkailuun puhtia

Kaksi SEUTU-ohjelman ensimmäistä osapilottia eli mikroyritykset kasvuun ja aktiivimatkailun kehittäminen ovat olleet toiminnassa vuoden alusta. Mikroyrityspilotti toteutettiin kuuden kaupungin ja Aava & Bangin kanssa. Aktiivimatkailun konseptointi ja kansainvälistäminen toteutettiin puolestaan yhdeksän kaupungin kanssa ja Kuubin vetämänä.

Mikroyritysosapilotissa osallistujakaupungit etsivät uusia työkaluja olemassa olevien yrityspalvelujen toimintaan. Löytyneet toimintamallit ja työkalut koostettiin loppuraporttiin, joka on luettavissa täällä. Raportti kokoaa yhteen ilmeiset kasvuyrittäjyyden tunnusmerkit ja hyvän joukon konkreettisia kehittämismalleja. Osapilotin yksi keskeinen havainto oli, että paikallisesti merkittävät oivallukset ja uudet toimintatavat eivät usein ole teknisesti tajunnan räjäyttäviä. Ratkaisevaa on saada säännöllisesti tuoreita ideoita ja hyviä esimerkkejä oman tutun toimintapiirin ulkopuolelta.

Kasvuyrittäjyys- ja matkailuteemat näkyvät myös jatkossa SEUTU-ohjelman toiminnassa, vaikka ensimmäiset osapilotit ovat ohi. Kasvuyrittäjyyteen liittyen on sovittu seutukaupunkien yritysasiamiesten vertaistapaaminen 3.-4.10.2017 Huittisissa. (Lisätietoja täällä.) Matkailua viedään puolestaan eteenpäin SEUTU-ohjelman osallistujille suunnatulla matkailutyöpajapäivällä syyskuussa. Agendalla on mm. matkailuyritysten laadun arviointi ja kehittäminen sekä yhteistyön syventäminen.

Jos olet kiinnostunut enemmän mikroyrityspilotin tuloksista, Aava&Bang on luvannut esitellä ilmaiseksi raportin sisällön tiiviissä puolen tunnin etäpalaverissa aiheesta kiinnostuneille seutukaupungeille, jotka eivät olleet osapilotissa mukana. Tapaamista voi tiedustella raportista löytyvistä A&B:n yhteystiedoista tai SEUTU-ohjelman projektipäälliköltä.