09.05.2018

Meriteollisuudesta kiinnostuneet huippuosaajat nyt yksissä kansissa!

Ainutlaatuinen tuotekorttiluettelo saa ”ensi-iltansa” Turun NaviGate-messuilla 16.-17.5. Yhteensä 93 meriteollisuudesta kiinnostunutta yritystä kertoo omasta osaamisestaan tuotekorteissa, jotka on käännetty myös englanniksi.

Tuotekorttien kokoaminen on osa seutukaupunkien tekemää yhteistyötä. Korttien kokoamisesta vastaa SEUTU-ohjelman projektipäällikkö Paavo Laaksonen.

93 yrityksen joukossa on lukuisien eri alojen osaajia yhden hengen firmoista aina satoja henkilöitä työllistäviin yrityksiin. Huippuosaamista on tarjolla ympäri Suomen.

–Tämä on kova porukka, ja näitä kortteja todella kannattaa hyödyntää, vinkkaa Paavo Laaksonen ja toteaa, että 93 yritystä on vain pintaraapaisu siitä valtavasta osaamispotentiaalista, jota eri puolilta Suomea löytyy.

Jokainen tuotekortti sisältää lyhyen yritysesittelyn sekä tiedot osaamisalasta ja aiemmista referensseistä. Tuotekortit eivät sido yrityksiä, mutta kaikilla tietonsa jättäneillä tekijöillä on potentiaalia ja kiinnostusta laajentaa toimintaansa juuri meriteollisuuden alalle.

Ajatus tuotekorttien kokoamisesta lähti keskusteluista Meriteollisuus ry:n ja Meyer Turun kanssa.

–Viesti oli, että tilauskannat ovat isot ja alalla tarvitaan uusia tekijöitä. Nyt nämä toimijat ovat yksissä kansissa helposti selattavassa muodossa.

Osa tuotekorttiyrityksistä on edustettuna myös livenä NaviGate-messuilla.

 

Seutukaupungeiksi kutsutaan alueidensa keskuksia, jotka eivät ole maakuntakeskuksia. Tällaisia kaupunkeja on Suomessa yli 50, ja niissä elää noin miljoona ihmistä.

Moni seutukaupunki tunnetaan kovista teollisuuden alan yrityksistään. Seutukaupungeista löytyy huippuosaamista, jota ei vielä ole hyödynnetty meriteollisuudessa.

Linkki tuotekorttiluetteloihin: https://meriteollisuus.teknologiateollisuus.fi/fi/markkinat/teemakohtaisia-raportteja/yleiskatsaukset

 

Lisätietoja:

Lisätietoja tuotekorttiluettelosta saa projektipäällikkö Paavo Laaksoselta (040 653 1913, paavo.laaksonen@suupohja.fi ).

Voit tulla myös tapaamaan Navigate-messujen seutukaupunkiosastolle 16-17.5. Turun messukeskukseen. Seutukaupunkien yhteisosastolla edustettuna ovat: Artome (Heinola), Hemiva Installation (Forssa), Mäkelä Alu (Alajärvi), Al-Men (Alajärvi), Alumech (Alajärvi), Tigger (Sastamala), IS-VET (Iisalmi), Kokema (Kokemäki), Parkanon lista (Parkano), P. Rotola-Pukkila (Kauhajoki), Loimaan kivi (Loimaa), Lennol (Kurikka) ja Steamec (Kurikka). Lisäksi viereiseltä YritysSalon osastolta löytyvät: ValueSource Partners Oy, Elmo Design Oy, MicroAtmos Oy, Taulukeskus TK-Team Oy Ab ja 3DTech Oy. Lisäksi useampi tuotekorttiyritys on muuten edustettuna messuilla.