23.10.2019

Meriteollisuuden kasvu jatkuu

Talousennusteet ovat lupailleet monelle sektorille epävarmuuden ja maltillisemman kasvun aikoja. Samaa ei kuitenkaan voida sanoa meriteollisuudesta, jossa uudet tilausuutiset ovat seuranneet toisiaan etenkin Rauman ja Turun telakoilta. Viimeisimpänä suurtilauksena syyskuussa 2019 varmistui lopullisesti Puolustusvoimien 2020-laivuetilaus Rauma Marine Constructions:ilta, jonka arvo on lähes 700 miljoonaa euroa.

Laivojen rakentaminen vaatii paljon tekijöitä telakalla mutta myös valtakunnallisesti alihankintaverkostoissa, jotka meriteollisuudessa ovat erittäin laajat. Pieniä kaupunkeja muistuttavissa laivoissa tarvitaan laajasti eri alojen osaamista aina lvi- ja digi-ratkaisuista suunnitteluun ja monen laisten tilojen sisustukseen.

Monella yrityksellä ympäri Suomen on hyödyntämättömiä mahdollisuuksia hakea kasvua meriteollisuudesta. Jotta mahdollisimman moni yritys löytäisi markkinarakonsa meriteollisuuden laajoissa verkostoissa, on seutukaupunkien yhteisellä projektilla koottu meriteollisuudesta kasvua hakevien seutukaupunkien yritysten tuotekorttiluettelo. Luettelon kaksi ensimmäistä versiota on julkaistu 2018 Meriteollisuus ry:n sivuilla. Kasvun jatkuessa on tuotekorttiluettelosta päätetty tehdä päivitetty versio 2019 lopulla ja mukaan pääsee jälleen uusia kiinnostuneita yrityksiä Suupohjastakin.

Jos olet kiinnostunut kasvamaan meriteollisuuden parissa, voit jättää yrityksesi tiedot tuotekorttiluetteloon oheisesta linkistä lokakuun 2019 loppuun mennessä. Luetteloon osallistuminen ei maksa yrityksellenne mitään eikä sido mihinkään. Jaamme tuotekorttiluetteloa mm. Meriteollisuus ry:n kautta alan toimijoille ja pidämme luetteloa esillä NaviGate-messuille tammikuussa 2020. Tiedotamme myös meriteollisuuden verkostoitumismahdollisuuksista luettelossa olevia yrityksiä.

Tuotekorttiluettelo toteutetaan seutukaupunkien yhteisellä Seutukaupunkien yritysverkostot -hankkeella, jota hallinnoidaan SEK:stä. Lisätietoja saat projektipäällikkö Paavo Laaksoselta (040 653 1913) ja verkkosivuilta: https://www.seutukaupunkiosaajat.fi/yritysverkostot/meriteollisuus. Lisätietoja saat myös SEK:n yrityspalveluista. Seutukaupunkiverkostoon kuuluu 56 kaupunkia ympäri Suomen ja niissä on liki miljoona asukasta.