16.11.2017

Lahjat Suupohjasta jouluksi!

14.11.2017

Suupohjan kuvakisa käynnistyi!

14.11.2017

Viestintäsparrausta Suupohjan kunnissa tammi-huhtikuussa 2018

Elinvoimainen #Suupohja viestii –hanke järjestää viestinnän ja sosiaalisen median sparrauskokonaisuuden. Kouluttajana toimii Viestintä-Piritta, josta kouluttajaksi tulee Pauliina Mäkelä.  
Koulutus on käytännönläheistä, ymmärrettävää ja innostavaa.

Tilaisuudet järjestetään klo 17-20. Paikka kustakin kunnasta sekä ilmoittautumisohjeet tarkentuvat lähempänä tammikuuta.Lisätietoja antaa seututiedottaja Anu Mäntylä, p. 040 719 5451

09.11.2017

Bioenergiaseminaari Ojalan Pakarin vintillä Kauhajoella 23.11.2017

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan bioenergiaan liittyvistä mahdollisuuksista!

Mitä mahdollisuuksia bioenergia alueellemme tarjoaa? Mitä alan edistämiseksi on viime vuosina tehty? Mitä tehdään/pitäisi tehdä jatkossa?

Tilaisuudessa esitellään mm. vuoden vaihteessa päättyvän KÄLY-hankkeen ja tänä vuonna toteutetun biokaasulaitoksen esiselvityshankkeen tuloksia. Tulevan toiminnan osalta esillä on Suupohjan ammatti-instituutin Biokonsepti-hanke ja muut jatkosuunnitelmat biokaasutoiminnan edistämiseksi alueellamme. Ohjelma tarkentuu lähipäivinä.

Tilaisuus järjestetään osana Kasvua älykkäistä energiaratkaisuista - hanketta. Ilmoittautumiset 21.11. mennessä: Pauli Piekkari, 040 648 5048, pauli.piekkari@suupohja.fi.

07.11.2017

Tilitoimistojen mahdollisuudet edistää yritysten omistajanvaihdoksia -tilaisuus 9.11.2017 Kauhajoella


09.11.2017 klo 8.00-11.30

Ojalan Pakari Pub Janoinen Leipuri, Topeeka 42, Kauhajoki

OHJELMA:

8.00   Aamupala

8.45   Tilitoimistoalan näkymät Markku Salmenkangas, HTM, KLT senior consultant, Accountor

9.15   Finnvera yritysjärjestelyjen rahoittajana Sirpa Riihimäki, rahoitusneuvoja Finnvera Oyj

9.45   Omistajanvaihdostutkimuksen anti tilitoimistolle yliopettaja KTT Kirsti Sorama, SeAMK

10.15 Miten otan asiakkaan kanssa puheeksi arkaluonteisen asian KHT tilintarjastaja Turo Jaakkola, Tilintarkastus Jaakkola Oy

10.45 Omistajanvaihdoksista on tehtävä buumi omistajanvaihdosasiantuntija Sari Koskela, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät

Ilmoittaudu tästä linkistä!

26.10.2017

SEK:n elinkeinoasiamies Carita Latikka palkittiin upealla tunnustuksella. Hän on vuoden Kasvupolun tekijä!

Jyväskylässä järjestetty KasvuOpen -finaali sai myöhään torstai-iltana suupohjalaisittain upean päätöksen.

SEK:n elinkeinoasiamies Carita Latikka palkittiin upealla tunnustuksella. Hän on vuoden Kasvupolun tekijä!

Suupohjan Kasvupolun eteen tehty uskomaton työmäärä sai arvoisensa tunnustuksen. Onnea Carita!

 

26.10.2017

Tietoa ikäihmisten digipalveluista -ilta Kauhajoella ti 31.10.2017

Senioreille ja perheenjäsenille suunnattu iltatilaisuus Kauhajoella tiistaina 31.10 klo 18.00 Teknologiakeskus Logistiassa. Tilaisuudessa esillä mm. kotona asumista tukevia ratkaisuja ja hoivarobottipalveluita.  Nyt on hyvä tilaisuus tulla päivittämään tiedot digipalveluista!

Illan puheenvuorot:
Tiina Rauhalaakso, Kauhajoen vanhaintuki ry: Ympärivuorokautista hoivaa ikäihmisille
Sami Perälä, Eptek: Kotona asumista tukevat laitteet
Thomas Guss, Elisa Oyj: Elisa Hyvinvointipalvelut
Kirsti Kähärä, LLKY: Digitaaliset palvelut terveydenhuollossa

Kahvitarjoilu. Tilaisuus on maksuton - Tervetuloa!
 
Tilaisuuden järjestää Digitaalinen maaseutu –hanke

23.10.2017

Suupohjasta mukana neljä yritystä: Jännittävä Kasvu Open –finaali Jyväskylässä tällä viikolla

Suupohjan Kasvupolku huipentuu tulevana keskiviikkona ja torstaina Jyväskylässä järjestettävään Kasvu Open Karnevaaliin sekä valtakunnallisen Kasvu Open –voittajien valintaan.

Kasvu Open –finaalissa on mukana kaikkiaan sata yritystä. Suupohjan Kasvupolkua kisassa edustavat kauhajokelaiset Neviso Oy ja Pinomatic Oy sekä kurikkalaiset Oy West Mills Ab Ltd ja Steamec Oy. Yrityksistä Neviso valittiin Suupohjan Kasvupolun lupaavimmaksi kasvajaksi, ja Pinomatic sai kunniamaininnan. West Mills ja Steamec ovat valtakunnallisen tuomariston valitsemia ”mustia hevosia”. Yhteensä valtakunnallinen tuomaristo nosti finaaliin 44 yritystä.

Voittajat julkistetaan torstaina.

SEK:n elinkeinoasiamies Carita Latikka jännittää omiensa puolesta paikan päällä Jyväskylässä, jonne hän matkaa ison kannustusjoukon kanssa.

Suupohjan Kasvupolku järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Kasvunnälkäisiä yrityksiä eteenpäin sparrannut, keväästä syksyyn jatkunut ohjelma on ollut 20 vuotta täyttäneen SEK:n juhlavuoden päätapahtuma.

Mukana olleilta yrityksiltä SEK on saanut pelkkää kiitosta. 15 Suupohjan Kasvupolulle valittua yritystä saivat kolmen päivän ajan ilmaista sparrausta, mutta sparraajat eivät päästäneet yrittäjiä helpolla. Päivien aikana ne saivat vastatakseen monia kiperiä kysymyksiä.

− Mukanaolo tällaisessa tilanteessa luo myös painetta menestyä, totesi Oy West Mills Ab:n yrittäjä Arto Leppälä, joka osallistui sparraustilaisuuksiin yhdessä poikansa Eero Leppälän kanssa.

Vahvistusta omille ajatuksille

Neviso Oy:tä luotsaava Pekka Metsäranta kertoo saaneensa sparraustilaisuuksista paljon hyviä eväitä yrityksensä markkinoinnin kehittämiseen.

− Saamamme neuvot ja sparraus ovat vahvistaneet omia ajatuksiamme markkinoinnin suhteen. Myös uusia yhteistyökuvioita on vireillä.

Vuonna 2000 perustetun IT-yritys Neviso Oy:n liikevaihdosta suurin osa tulee ohjelmistojen kehittämisestä. Yritys on kehittänyt muun muassa eläinperäisten sivutuotteiden keräilylogistiikkajärjestelmän, joka tällä hetkellä toimii Suomessa ja Norjassa.

Metsäranta lähtee Jyväskylään avoimin ja odottavin mielin.

− Otetaan osaa ja katsotaan, mitä siellä tapahtuu. Ei ole väliä voitetaanko vai hävitäänkö. Hienoa, jos löytyy edelleen sellaisia asiantuntijoita, jotka auttavat meitä kehittämisessä.

Sparraus jatkuu myös Jyväskylässä, jossa kaikki sata finaaliyritystä pääsevät vielä viimeisen kerran asiantuntijoiden ”myllättäviksi”.

Kuten Metsäranta, myös Pinomatic Oy:n yrittäjä Matti Rantala odottaa eniten juuri asiantuntijatapaamisia.

− Toivottavasti Jyväskylästä lähtee mukaan jotain, josta on hyötyä tulevaisuuden kannalta. Tällä hetkellä satsaamme erityisesti vientiin, ja siinä mielessä Kasvu Open on ollut meille hyvä juttu. Asioita tulee ajateltua vähän eri kanteilta, kun vieras henkilö niitä kyseenalaistaa.

Pinomatic Oy on erikoistunut puunjalostusteollisuuden automaattisiin tuotantolinjoihin, ja se on alansa markkinajohtaja kotimaassa. Yritys suunnittelee, valmistaa ja markkinoi tuotantolinjoja ja laitteita sahojen jatkojalostukseen sekä muun muassa huonekalu- ja puusepänteollisuudelle. Esimerkiksi viime viikolla  Pinomatic tiedotti tehneensä yhteistyösopimuksen pudasjärveläisen Kontiotuote Oy:n kanssa CLT-hirren valmistuslinjasta.

 Finaaliin pääsy oli hieno yllätys

Vuokko Yrjänäinen Steamec Oy:stä aikoo tehdä parhaansa Jyväskylässä.

− Positiivisin mielin sinne lähdetään. Paljon on saatu uusia näkökulmia, sellaisia, joita ei itselle tule jokapäiväisessä tekemisessä mieleen, kiittää Yrjänäinen, jolle mukaanpääsy Kasvu Open –finaaliin oli iso yllätys.

− Suupohjan tuomaristo ei huolinut meitä matkaan, mutta sitten tuli se yllättävä puhelu. Kyllähän se positiivinen yllätys oli.

Myös West Mills- yrittäjä Arto Leppälä yllättyi iloisesti, kun kuuli kesällä jatkoonpääsystä.

− Kisaahan tässä ei ole paljon ehtinyt miettimään, sillä yrityksessä tapahtuu koko ajan tosi paljon. Vientisektorille olemme pyrkimässä, eli yrityksiä laitetaan vientikuntoon. Suomen parhailta sparraajilta on saatu apua ja hyviä työkaluja, ja heidän kanssaan tehdään yhteistyötä varmasti jatkossakin.

− Suosittelen kyllä muitakin yrityksiä lähtemään mukaan tällaiseen kisaan, sanoo Leppälä.

20.10.2017

Maakuntakorkeakoulun teemoja ja tarjontaa Suupohjassa syksyllä 2017

Etelä-Pohjanmaan maakuntakorkeakoulu toimii lähellä yrittäjiä sekä elinkeinotoimea ja alueellista osaamis- ja innovaatiokeskittymää.

Lue uusin tiedote tästä linkistä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää:
Pirjo-Leena Ketola, korkeakouluasiamies
puh 040-680 7194,
pirjo-leena.ketola@seamk.fi
Topeeka 47 (A -rappu), 61800 Kauhajoki

20.10.2017

Yrittäjien iltamat 16.11.2017 Kauhajoella

Tavoita unelmasi!

Aika: torstaina 16.11.2017 klo 18.00 - 20.30
Paikka: Teknologiakeskus Logistia, IT-kuja, Teknologiapuisto 1, Kauhajoki

Pääpuhujana toimii juontaja, toimittaja ja tuottaja Aki Linnanahde, joka on tunnettu mm. Radio Novan Aamusta. Viime aikoina Akia on työllistänyt myös kirjan kirjoittaminen Jere Karalahdesta. Aki herättelee meitä positiivisuuteen ja siihen, että rohkeasti tavoittelemme unelmiamme.

Terveiset meille tuo myös Etelä-Pohjanmaan yrittäjien nuorten yrittäjien puheenjohtaja Ville-Pentti Heikkilä.

Tilaisuutta ovat järjestämässä Kauhajoen Yrittäjät ry., Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä ja Maakuntakorkeakoulu.

Tervetuloa mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan! Tilaisuus on maksuton. Iltapala ja kahvitarjoilu.

Ilmoittaudu viimeistään 14.11.2017 tästä linkistä!

« Edelliset 10