30.03.2016

Eurooppa-päivän tapahtuma nostaa Suupohjan Euroopan kartalle

Suupohjan oma Eurooppa-päivän tapahtuma järjestetään Kauhajoella torstaina 12.5.2016 klo 16.00–18.30 Suupohja-salissa (Oppitie 4). Eurooppa-päivää on vietetty ja juhlittu Suomessa jo 20 vuotta. Päätapahtuma järjestetään Helsingissä ja muita tapahtumia muilla paikkakunnilla mm. Seinäjoella. Samana päivänä vietetään myös J.V. Snellmanin päivää ja suomalaisuuden päivää.

Suupohjan tilaisuus nostaa esiin koulutusta ja työllisyyttä sekä kansainvälisyyttä ja maahanmuuttoa. Teemat ovat isoja kokonaisuuksia ja puhuttavat Suupohjan asukkaita. Meitä kaikkia, jotka olemme kiinnostuneita alueemme elinvoimasta, kehittämisestä ja hyvinvoinnistamme.

J.V. Snellman oli suomalainen kirjailija, sanomalehtimies ja valtiomies. Häntä pidetään kansallisfilosofinamme ja yhtenä tärkeimmistä kansallisista herättäjistä. Nyt on meidän aikamme toimia. Tule kuuntelemaan, mitä tämän päivän ’herättelijöillä’ on sanottavaa. Nyt herätellään suupohjalaisia ja laitetaan Suupohja Euroopan kartalle.

Juhlimme Eurooppa-päivää osallistuvilla puheenvuoroilla ja paneelikeskustelulla, sen ohessa nautimme musiikista ja maukkaista tarjoiluista. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille.

Ohjelma klo 16.00-18.30
Aloitussanat
Musiikkiesitys, Osku Ketola ja Timo Luostari

Taustoitus ja henkilöiden esittely
Jussi Kleemola, juontaja
Puheenvuorot
Ari Loppi, Virpi Nyman, Anmari Viljamaa, Niina Kiprianoff, Merja Paananen
Kirsti Kähärä, Tuija Pitkäkoski, Jouko Ala-Prinkkilä, Erkki Jyllilä

Musiikkiesitys, Osku Ketola ja Timo Luostari

17.00 Tauko, kahvitarjoilu

Sketsi, Sirkku Lappalainen ja Jaana Lehtimäki

Paneeli ja henkilöiden esittely
Jussi Kleemola, paneelin vetäjä
Paneeli
Merja Kuusinen, Mikko Rotola-Pukkila, Vesa Ojala, Olli Forstén, Pirjo Pieski, Johanna Lammela

Päätössanat        

Tilaisuuden järjestävät Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä ja Kansainvälisyyskeskus INKA, Suupohjan ammatti-instituutti, Etelä-Pohjanmaan maakuntakorkeakoulu ja Leader Suupohja.

Lisätietoja:
Helmi Tuominen, 046-851 4619    Pirjo-Leena Ketola, 040-680 7194
helmi.tuominen@suupohja.fi        pirjo-leena.ketola@seamk.fi