16.03.2018

Avoin työpaikka: toimistosihteerin viransijaisuus

Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä, SEK, on seudullinen aluekehitys- ja yrityspalveluorganisaatio, jonka omistajina ovat Isojoen, Karijoen ja Teuvan kunnat sekä Kauhajoen kaupunki. Yhtymän palveluksessa on aktiivinen, noin 10 hengen elinkeino- ja aluekehitystiimi.  

Etsimme organisaatioomme määräaikaiseen virkasuhteeseen (enintään 30.4.2019 saakka)

TOIMISTOSIHTEERIN VIRANSIJAISTA

Keskeiset työkokonaisuudet ovat
-    Yhtymähallituksen ja -valtuuston päätöksenteon valmistelu ja täytäntöönpano sekä muut hallinnolliset tehtävät
-    Kuntayhtymän talousasiat
-    Aluekehitys- ja hanketoimintaan osallistuminen (mm. seuranta, raportoinnit ja maksatukset)
-    Kuntayhtymän viestintä ja Suupohjan seutuviestinnän toimenpiteisiin osallistuminen

Toimistosihteerin tehtävän hoitaminen edellyttää:
-    Tehtävän hoitamiseen soveltuvaa koulutusta.
-    Ymmärrystä ja kokemusta julkishallinnosta sekä julkisen sektorin taloushallinnosta
-    Viestintätaitoja.
-    Hyvää verkosto-osaamisen tuntemusta ja kykyä sisäistää uusia asioita nopeasti.
-    Ulospäin suuntautunutta ja aktiivista asennetta sekä hyviä sosiaalisia- ja yhteistyötaitoja.
-    Hankeosaamista ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn.

Hakijalle luetaan eduksi Suupohjan seutukunnan tuntemus.

Tehtävässä noudatetaan 4 kk:n koeaikaa. Työn ehdot KVTES:n mukaisesti. Työn asemapaikka on Kauhajoki. Tehtävä edellyttää oman auton käyttöä.

Ansioluettelolla ja palkkatoivomuksella varustetut hakemukset tulee lähettää viimeistään 6.4.2018 klo 15.00 osoitteeseen pia.valtonen@suupohja.fi.

Lisätietoja tehtävästä antaa elinkeinojohtaja Olli Forstén, p. 040 708 5515, olli.forsten@suupohja.fi. Forstén ei ole tavoitettavissa viikolla 12.

Tehtävä on avattu uudelleen. Aiempaan hakuun jätetyt hakemukset huomioidaan.

Tehtävä Työvoimahallinnon verkkopalvelussa.

05.03.2018

What's next - Etelä-Pohjanmaan digitaalinen tulevaisuus -seminaari Kauhajoella 26.3.2018

Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä ja Etelä-Pohjanmaan liitto ovat mukana kansainvälisessä ERUDITE-hankkeessa, jonka päätavoitteena on ollut parantaa maaseudun ja kaupunkialueiden digitaalisia valmiuksia. Hankekumppanit järjestävät maanantaina 26.3.2018 Kauhajoella Teknologiakeskus Logistiassa hankkeen loppuseminaarin, johon kutsumme myös Teidät mukaan keskustelemaan Suupohjan ja Etelä-Pohjanmaan alueen digikehityksen tulevaisuudesta.

Seminaarissa esitellään hankkeen aikana luotu alueellinen toimintasuunnitelma sekä kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja mm. maaseudun ja hyvinvointipalvelujen digitaalisesta tulevaisuudesta. Lisäksi kuulemme myös mielenkiintoisen tulevaisuuspuheenvuoron kansallisesti mainetta niittäneeltä futuristi ja tietokirjailija Elina Hiltuselta (KTT, DI).

Aika: 26.3.2018 klo 12:15 - 16:00

Paikka: Logistia-Sali, Teknologiakeskus Logistia, Teknologiapuisto 1, 61800 Kauhajoki

Käytämme päivän aikana digitaalista työkalua ajatusten ja ideoiden kirjaamiseksi, joten pyytäisimme teitä ottamaan mukaan älypuhelimenne tai tablettinne.

Ohjelma: klo 12:15 - 16:00

  • Seminaarin avaus, kaupunginjohtaja Linda Leinonen, Kauhajoen kaupunki
  • Innovaatiotoiminnan tilannekuva ja tulevaisuustyö Etelä-Pohjanmaalla, IKEP-hanke, Miika Laurila, Etelä-Pohjanmaan liitto
  • Erudite-hankkeen toimintasuunnitelma, Hanna Meriläinen & Hanna Hirsimäki
  • Tulevaisuus ja teknologiamurros, mitä seuraavaksi? Futuristi ja tietokirjailija Elina Hiltunen (KTT, DI), What’s Next Consulting Oy
  • Kahvitauko
  • Terveysteknologia ja etälääketiede maaseudun palveluiden tulevaisuudessa, Sami Perälä, EPTEK ry
  • Millainen on älykäs kylä? Marianne Selkäinaho, Maa- ja metsätalousministeriö
  • Älykkäät ympäristöt ja palvelujen muutos, ROSE-hanke, Tuomo Särkikoski (FT, DI), Tampereen yliopisto
  • Keskustelu ja päivän yhteenveto

 

Ilmoittautumiset osoitteesta: http://sek.suupohja.fi/seminaari torstaihin 22.3.2018 mennessä.

Yhteystiedot:

Mika Ahonen
etunimi.sukunimi@suupohja.fi
puh. 040 683 0040
Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä


Hanna Meriläinen
etunimi.sukunimi@etela-pohjanmaa.fi
puh. 0400 241813
Etelä-Pohjanmaan liitto

Ohjelma (pdf)

 

28.02.2018

Johan nyt on Kiinan markkinat -tapahtuma 8.3.2018 Kuortaneella

Maakunnassa on viime aikoina käynyt vilkas keskustelu Kiinan markkinoihin liittyen. 8.3.2018 järjestetään Kuortaneella kaikille maakunnan yrityksille Johan nyt on Kiinan markkinat-tapahtuma. Kyseessä on ajankohtaispäivä yrityksille, jossa kuullaan Kiina-asiantuntijoiden käytännön vinkit kiinalaisesta bisneskulttuurista, matkailusta sekä kaupankäynnistä. Tapahtuma soveltuu kaikkien toimialojen yrityksille. Iltapäivän työpajoissa pureudutaan käytännönläheisesti eri teemoihin ja kysymyksiin, joita Kiinaan liittyen monesti herää. Ja mielenkiintoisia asiantuntijoita on vetämässä työpajoja.
 
Ilmoittautumiset tapahtumaan 1.3.2018 mennessä tästä linkistä.

Lataa tilaisuuden ohjelma tästä linkistä.

Lisätiedot:
Riikka Ylikangas
Team Finland-koordinaattori
riikka.ylikangas@ely-keskus.fi
Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
puh. 050 3960 892 | 02950 27578

26.02.2018

Suupohjan Kasvupolku 2018 -finalistit on julkistettu!

Suupohjan Kasvupolku 2018 -finalistit on julkistettu

”Näistä yrityksistä tullaan kuulemaan”

Suupohjan Kasvupolku 2018 –finalistit on valittu. Jatkoon pääsivät Teuvan Keitintehdas Oy, Kukka-Aroset Ky, CLT-Plant Oy, Oy KristinaMedi Ab, Dymont Installation Oy, Dagsmark Petfood Oy, Pekomat Oy, Helsingin Weekends Snacks Oy, Topeekan Kaluste Oy, Björnsteel Oy, Mirror Line Oy, Teuvarakenne Oy, Lasi-Kolmio Oy, Cewal Grains Oy ja AH-Steel Oy.

Suupohjan Kasvupolulle tuli tänä vuonna 31 hakemusta SEK:n sekä Kristiinankaupungin ja Kaskisten alueelta.
–Saimme todella hyviä hakemuksia, ja mukana oli niin paljon hyviä yrityksiä, että oli oikeasti vaikeaa valita 15 finalistia, kertoi SEK:n elinkeinoasiamies Carita Latikka.
Carita Latikan lisäksi kasvupolkutuomaristoon kuuluivat Marja-Riitta Vest Viexposta, Markku Keski-Filppula KF-Kehitys Oy:stä, Turo Jaakkola Tilintarkastus Jaakkola Oy:stä sekä Kauhajoen kaupunginjohtaja Linda Leinonen. He arvioivat yrityksiä monilla eri kriteereillä.

Tuomariston puheenjohtajan Linda Leinosen mukaan tuomaristo arvosti selkeää kasvun halua, sitoutuneisuutta ja suunnitelmallisuutta. Myös liikeidean ja tiimin uskottavuus painoivat vaakakupissa.
–Monilla yrityksillä on jokin uusi tuote tai palvelu, jolla on selvästi markkinapotentiaalia, kertoi Carita Latikka, joka uskoo, että nyt Suupohjan Kasvupolun finalistiyrityksistä tullaan vielä kuulemaan.
–Viime vuonna meiltä pääsi neljä yritystä valtakunnalliseen Kasvu Open –finaaliin. Olen varma, että sama määrä menee jatkoon tästäkin porukasta. On kyllä suuri ilo tehdä töitä näiden yrityksien kanssa.

Jatkoon päässeet yritykset saavat kevään aikana ilmaista sparrausta eri alojen asiantuntijoilta.
Ensimmäinen Suupohjan Kasvupolku –työpajapäivä 22. helmikuuta oli tarkoitettu kaikille hakemuksen lähettäneille yrityksille.
Kasvupolku-työpajoissa olivat teemoina myynti ja markkinointi, kasvun rahoitusmahdollisuudet sekä uudet markkina-avaukset ja kansainvälistyminen. Semio Oy:n isännöimää myynnin ja markkinoinnin kasvupajaa vetivät Veli-Pekka Mononen ja Jussi Takala. Rahoitusmahdollisuuksista sparrasivat Petri Herala ja Essi Kiskola Nordea Pankki Suomesta, ja kansainvälistymis-sparrausta antoivat Katja Jankens ja Jani Takamaa Viexposta.

Lisäksi kehittämispäällikkö Kari Välimäki kertoi osallistujille ELY-keskuksen tarjoamista yrityspalveluista. SJK:n tuore myynti- ja markkinointijohtaja Joni Vesalainen puolestaan kannusti yrittäjiä olemaan ylpeitä omasta työstä.
–Sama mitä teet, tee se täysillä ja ole ylpeä työstäsi. Kentällä ei suvaita pelaajaa, joka laiskottelee. Sama pätee yrittämisessä: jos tykkäät tehdä työtäsi, muut lähtevät siihen mukaan.

Suupohjan Kasvupolku 2018 on osa valtakunnallista Kasvu Openia – Suomen suurinta yritysten kasvun sparrausohjelmaa. Suupohjan Kasvupolku järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017, SEK:n 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

SEK:n elinkeinoasiamies Carita Latikka, Kristiinankaupungin elinkeinokeskuksen toimitusjohtaja Angelique Irjala ja Kaskisten elinkeinoasiamies Johanna Peltoniemi ovat lupautuneet auttamaan kasvun tiellä myös niitä yrityksiä, jotka eivät saaneet jatkopaikkaa Suupohjan Kasvupolulta.

”Toivon, että saamme apua markkinontiin”

Teuvalla toimiva Björnsteel Oy hakeutui Suupohjan Kasvupolulle saadakseen vauhtia uudelle tuotteelleen, hautakivien suoristukseen ja oikaisuun tarkoitetulle STEIPELille.
Tuotteen on keksinyt ja kehittänyt Osmo Björni, joka pari vuotta sitten siirtyi eläkkeelle Kone Oy:n tuotekehitysyksiköstä. Kasvupolkupäivään osallistunut Björni oli tyytyväinen jatkopaikasta.
–Toivon, että saamme täältä apua markkinointiin. Tilanne on se, että jos ei asiaa viedä eteenpäin, ei sitä kukaan tule meiltä hakemaan.

Puuelementtejä valmistavan CLT-Plant Oy:n tuore myyntijohtaja Anne-Mari Leppinen odottaa innolla tulevia sparrauksia.
–On hienoa, kun pääsee hyödyntämään asiantuntijoita. Meillä on uusi firma ja kovat kasvutavoitteet, joten sparraus tulee juuri oikeaan kohtaan: pääsemme heti asussa tekemään asioita oikein.

Sari Yli-Villamo Lasi-Kolmio Oy:stä odottaa niin ikään saavansa eväitä kasvuun. Lasi-Kolmio on erikoistunut lasin ja peilin jatkojalostukseen sekä alumiinirakenteiden valmistukseen.
–Jo tänään sain hyviä ideoita myynnistä ja markkinoinnista, kiitti Yli-Villamo, joka uskoo tulevien sparrauspäivien tuovan yrittämiseen lisää ahaa-elämyksiä.

22.02.2018

Avoin työpaikka: toimistosihteerin viransijaisuus

Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä, SEK, on seudullinen aluekehitys- ja yrityspalveluorganisaatio, jonka omistajina ovat Isojoen, Karijoen ja Teuvan kunnat sekä Kauhajoen kaupunki. Yhtymän palveluksessa on aktiivinen, noin 10 hengen elinkeino- ja aluekehitystiimi.  

Etsimme organisaatioomme määräaikaiseen virkasuhteeseen (enintään 30.4.2019 saakka)

TOIMISTOSIHTEERIN VIRANSIJAISTA

Keskeiset työkokonaisuudet ovat
-    Yhtymähallituksen ja -valtuuston päätöksenteon valmistelu ja täytäntöönpano sekä muut hallinnolliset tehtävät
-    Kuntayhtymän talousasiat
-    Aluekehitys- ja hanketoimintaan osallistuminen (mm. seuranta, raportoinnit ja maksatukset)
-    Kuntayhtymän viestintä ja Suupohjan seutuviestinnän toimenpiteisiin osallistuminen

Toimistosihteerin tehtävän hoitaminen edellyttää:
-    Tehtävän hoitamiseen soveltuvaa koulutusta.
-    Ymmärrystä ja kokemusta julkishallinnosta sekä julkisen sektorin taloushallinnosta
-    Viestintätaitoja.
-    Hyvää verkosto-osaamisen tuntemusta ja kykyä sisäistää uusia asioita nopeasti.
-    Ulospäin suuntautunutta ja aktiivista asennetta sekä hyviä sosiaalisia- ja yhteistyötaitoja.
-    Hankeosaamista ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn.

Hakijalle luetaan eduksi Suupohjan seutukunnan tuntemus.

Tehtävässä noudatetaan 4 kk:n koeaikaa. Työn ehdot KVTES:n mukaisesti. Työn asemapaikka on Kauhajoki. Tehtävä edellyttää oman auton käyttöä.

Ansioluettelolla ja palkkatoivomuksella varustetut hakemukset tulee lähettää viimeistään 7.3.2018 klo 12.00 osoitteeseen pia.valtonen@suupohja.fi.

Lisätietoja tehtävästä antaa elinkeinojohtaja Olli Forstén, p. 040 708 5515, olli.forsten@suupohja.fi.

Työpaikka Työvoimahallinnon verkkopalvelussa.

20.02.2018

Koulutus EU:n tietosuoja-asetuksesta (GDPR) 22.3.2018 Kauhajoella!

Järjestämme yrityksille kolmen tunnin koulutuksen tietosuoja-asetuksesta!

Aika ja paikka: 22.3.2018 klo 17-20.30, Kauhajoen Teknologiakeskus Logistia.

Koulutus on tehopaketti tietosuoja-asetuksen tärkeimmistä perusvaatimuksista ja velvoitteista.
• Terminologia ja asetuksen tavoitteet sekä ydinsisältö
• Rekisteröityjen uudet oikeudet
• Rekisterinpitäjän uudet velvoitteet
• Suojauskeinot, käsittelytavat ja tekniset ja organisatoriset toimenpiteet konkreettisesti
Koulutuksessa käydään läpi myös käytännön toimia, joita organisaation tulee tehdä täyttääkseen asetuksen velvoitteet.

Kouluttajana tietosuojavastaava Jari Ala-Varvi, Opsec Oy. Lisätietoja: www.tietosuojakuntoon.fi tai www.opsec.fi
Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille. Kahvitarjoilu.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Suupohjan Elinkeinotoimen Kuntayhtymä ja E-P:n Maakuntakorkeakoulu.

Ole yhteyksissä ja kysy lisää!
Mika Ahonen, 040 683 0040, etunimi.sukunimi@suupohja.fi

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä!

12.02.2018

Meriteollisuudesta kiinnostuneille yrityksille on julkaistu tietopaketti

Meriteollisuuden kasvubuumi tarjoaa mahdollisuuksia todella monen tyyppisille yrityksille ympäri Suomen. Mutta miksi juuri sinun yrityksesi pitäisi olla kiinnostunut meriteollisuudesta? Ja mistä kannattaisi lähteä liikkeelle?

Näiden ja muiden meriteollisuuteen laajenemista pohtivien yritysten peruskysymyksiin on annettu vastauksia nyt helmikuussa julkaistussa meriteollisuuden tietopaketissa.

Paketti on koottu osana seutukaupunkien SEUTU-ohjelmaa ja sen kokoamisesta vastasi Merja Salmi-Lindgren, jolla on vuosikymmenten kokemus meriteollisuudessa.

Tietopaketti on osa SEUTU-ohjelman toimenpiteitä meriteollisuuden alihankintaverkoston laajentamiseksi entisestään seutukaupungeissa. Lisätietoa muusta toiminnasta löytyy täältä: http://sek.suupohja.fi/seutu-ohjelma_meriteollisuus .

Lisätietoja saat myös SEUTU-ohjelman projektipäälliköltä Paavo Laaksoselta. (040 653 1913, paavo.laaksonen[at]suupohja.fi)

05.02.2018

Matkailuilta 20.2.2018 Kauhajoella

SeAMKissa käynnissä oleva Maaseudun matkailu yhteistyöllä kasvuun -hanke järjestää matkailuiltoja helmikuussa.

Illoissa on mahdollisuus verkostoitua ja löytää yhteistyökumppaneita sekä yhteisiä tarpeita, joita voisi yritysryhmähankkeella lähteä kehittämään.

Saat tietoa rahoituksesta ja esimerkkejä hyvistä käytänteistä yritysryhmähankkeiden ideoimiseen Leader Suupohjan toimesta.

Saat myös vinkkejä kansainvälisten asiakkaiden tavoittamiseksi. Luvassa siis mielenkiintoinen ja asiapitoinen matkailuilta, tervetuloa!

Katso tarkempi ohjelma liitteestä.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ mukaan Suupohjan matkailuiltaan, joka pidetään

ti 20.2. klo 17.30 Toron Kievari (Kauhajoki)

Ilmoittautuminen tarjoilun vuoksi viimeistään 15.2.2018.

Lisätiedot:

Elina Järvinen

projektipäällikkö, SeAMK Liiketoiminta ja kulttuuri

Maaseudun matkailu yhteistyöllä kasvuun -hanke

puh. 040 868 0610

elina.jarvinen@seamk.fi

23.01.2018

Kansainvälistymisklinikka yrityksille 1.2.2018 Kauhajoella

Kansainvälistymisklinikka yrityksille

Aika: 1.2.2018 klo 9-16

Paikka: Logistia, Teknologiapuisto 1, Kauhajoki


Minne? Millä resursseilla? Miten? Digitaaliset työkalut?


Tavoitteena on tehdä osallistuville yrityksille kansainvälistymissuunnitelma
• Riittävän konkreettinen, käytännönläheinen ja selkeä
• Pilkottu riittävän pieniin osiin, että se helpottaa tekemistä

Palvelun toteuttaja Marko Luoma, Xport.

Lataa tilaisuuden esite ja ohjelma tästä linkistä!

Tilaisuus on maksuton. Ilmoittautuminen 25.1.2018 mennessä.

23.01.2018

Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä (SEK) hakee Suupohjan seutukuntaan viestinnän kesätyöntekijää


 Elinvoimainen #Suupohja viestii - hanke toimii Suupohjan alueella viestintää koordinoivana ja aktivoivana hankkeena. Keskeisenä tavoitteena on alueen seutuviestinnän vakiinnuttaminen ja kehittäminen. Mm. verkkoviestinnän, koulutuksen ja mediaviestinnän toimenpiteiden avulla tavoitellaan seudun asukkaita ja toimijoita mukaan sisällöntuottajiksi Suupohjan yhteisiin kanaviin. Hanketta hallinnoi Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä. Hanketta rahoittaa Leader Suupohja.

 Työntekijä työskentelee hankkeen periaatteiden mukaan tiiviissä yhteistyössä kaikkien Suupohjan kuntien ja muiden organisaatioiden kanssa. Tehtäviin kuuluu Suupohja.fi-verkkosivuston, sekä sosiaalisen median kanavien sisällöntuotantoa ja aktiivista päivittämistä, tapahtumatiedotusta, juttujen kirjoittamista, valokuvausta sekä muita viestinnän avustavia tehtäviä Suupohjan yhteistyöorganisaatioissa. Harjoittelijan tehtävät painottuvat erityisesti seutukunnan tapahtumien esille nostamiseen. Tehtävä vaatii oman auton käyttömahdollisuutta sekä valmiutta ilta-ja viikonlopputyöhön erityisesti tapahtumien (Nummirock, Lauhan Spelit, Ruokamessut, Karijoen Rompepäivät, Elolystit jne.) aikana.

 Toivomme sinulta
 - tehtävään soveltuvaa koulutusta tai aitoa kiinnostusta viestinnän tehtäviin
 - hyviä tietoteknisiä taitoja
 - sosiaalisen median kanavien erinomaista tuntemusta
 - luovaa ideointikykyä
 - itsenäistä ja vastuullista työotetta
 - pilkettä silmäkulmassa

 Tarjoamme sinulle
 - mielenkiintoisen tehtävän, jossa pääset luomaan uutta
 - joustavan työn, jonka sisältöön pääset itse vaikuttamaan
 - mahdollisuuden olla mukana kehittämässä Suupohjan seutukunnan viestintää
 - mahdollisuuden kerryttää osaamistasi viestinnän ammattilaisena
 - rennot työkaverit ja avoimen työyhteisön

 Eduksesi luemme kuvankäsittely- sekä videoeditointitaidot ja taitto-ohjelmien hallinnan.

 Tehtävässä onnistumisen etuna on Suupohjan seutukunnan tuntemus.

 Työtä tehdään koko Suupohjan seutukunnassa (Isojoki, Kauhajoki, Karijoki, Teuva), mutta työn asemapaikka on Kauhajoki.

Ajankohta ja kesto: 1.6. – enintään 30.9.2018 saakka
Työn luonne: kokoaikatyö, sisältäen ilta-ja viikonlopputyötä
Palkka: palkkatoive hakemukseen
Palkkaukseen tai muuhun rahoitukseen liittyvät tiedot: Harjoittelutukea ei edellytetä eikä se ole valinnan peruste. Työn ehdot KVTES:n mukaisesti.

Ansioluettelolla ja palkkatoivomuksella varustetut hakemukset tulee lähettää viimeistään 14.2.2018 klo 15.00 osoitteeseen anu.mantyla@suupohja.fi.

Lisätietoja tehtävästä ja hankkeesta antaa seututiedottaja Anu Mäntylä, p. 040 719 5451, anu.mantyla@suupohja.fi.

Paikka on avoinna Työvoimahallinnon järjestelmässä.

« Edelliset 10