04.05.2017

Ensimmäinen kiitoratapäivä innosti sekä mylläreitä että Suupohjan Kasvupolku –finalisteja

 

Viisitoista eri alojen asiantuntijaa ja huippuosaajaa sparrasivat Suupohjan Kasvupolun finalistiyrittäjiä Kauhajoella. Vanhoissa Serreksen tiloissa 27.4. järjestetty tilaisuus oli Kasvupolun ensimmäinen sparraustapaaminen, eli kiitoratapäivä.

Ennen sparrausta finalistit saivat vuorollaan pitää kolmen minuutin esityksen yrityksestään tai liikeideastaan yleisölle.

Kasvu Open –isäntä Teemu Kankainen oli yllättynyt finalistien kovasta tasosta. Erityisen vaikutuksen häneen teki Oikeahetki-yrittäjän Riitta Koivulan yritysesittely.

-Hänen esityksensä oli koskettava, liikuttava ja erittäin tunteikas. Täällä kuultiin paljon todella hyviä kasvusuunnitelmia, ja yrittäjät osasivat kertoa niistä hyvin. Voi melkein sanoa, että esitykset olivat ihan parhaimmasta päästä mitä olen koskaan kuullut. Uskallan myös väittää, että Suupohjan Kasvupolun yrityksistä nähdään aika monta sadan parhaan joukossa.

Valtakunnallinen Kasvu Open –finaali järjestetään lokakuussa Jyväskylässä.

 

Uutta näkökulmaa

Jokaiselle finalistille oli nimetty viisi mylläriä, eli sparraajaa. Yhden tapaamisen pituus oli 45 minuuttia, ja päivän mittaan kaikki finalistit saivat sparrausta yhteensä 5 x 45 minuuttia.

Yksi finalisteista on Rotola-Pukkilan perheyritys, joka valmistaa Laatupaneeli-tuotemerkillä sisustuspaneeleja. Ida Rotola-Pukkila oli sparrauksesta innoissaan.

-Oli hienoa saada uutta näkökulmaa yrityksen ulkopuolelta. Paljon tuli myös ihan käytännön neuvoja esimerkiksi markkinoinnista, hän kiitteli.

Hannu ja Ida Rotola-Pukkila saivat sparrausta myös markkinoinnin asiantuntijalta Johanna Peltoniemeltä, joka muistutti yrittäjiä muun muassa siitä, miten tärkeää on tuoda esille käyttäjäkokemuksia sosiaalisessa mediassa ja yrityksen verkkosivuilla. Idaa hän kannusti bloggaamaan.

Ehkä erikoisin finaaliin valittu yritys on kuuden nuoren yrittäjän Lively Air, joka markkinoi turisteille puhdasta suomalaista ilmaa.

Strategia-asiantuntija, 20 vuotta konsulttina toiminut Markku Keski-Filppula testasi Lively Airin Lapin ilmaa suihkaisemalla sitä sisuksiinsa. Hän luonnehti ideaa niin päättömäksi ja hulluksi, että yrityksellä voi juuri siksi olla taskussaan menestyksen avaimet.

-Uskon, että he voivat onnistua, hän totesi.

Keski-Filppula oli erittäin tyytyväinen kiitoratapäivään. Hän uskoo, että yritykset saivat siitä paljon irti.

-Yrittäjät olivat tehneet päivää varten materiaalia, joka kertoi todella hyvästä valmistautumisesta. Aikaa oli käytetty paljon. Hyviä ja huonoja asioita ei piiloteltu, vaan kaikesta kerrottiin avoimesti.

Päivä oli antoisa ja kiinnostava myös myllärille.

-Oli hienoa tutustua viiteen yritykseen ja tavata kymmenen tosi mukavaa yrittäjää. Kivaa oli myös se, että yritykset olivat eri toimialoilta. Asiahan on niin, että ongelmat ovat aikalailla samanlaisia, toimialasta riippumatta.

-Noin puolella näistä finalisteista on todelliset mahdollisuudet kasvaa reippaasti ja menestyä. Muutkin kyllä elättävät itsensä, hän mietti päivän päätteeksi.

Myllärit arvioivat yrityksiä ja ottavat kantaa siihen, keillä finalisteilla on parhaat kasvumahdollisuudet. Tuomaristo valitsee mylläreiden ehdotusten perusteella kaksi voittajaa, jotka julkistetaan 8. kesäkuuta. Sitä ennen finalistit osallistuvat vielä yhteen, 11.5. järjestettävään kiitoratatapahtumaan.

Ensimmäisen kiitoratapäivän mylläreinä toimivat: Sami Kulla, Marita Vuorinen, Mikko Virtanen, Markku Keski-Filppula, Timo Seppälä, Tuomas Maunuksela, Sakari Korpela, Jere-Miikka Myllymäki, Johanna Peltoniemi, Mikko Isoniemi, Mikael Still, Janne Jukarainen, Arto Kohtala, Tero Luoma ja Sirpa Riihimäki.

Suupohjan Kasvupolku –finalistit ovat: Steamec Oy, Maiseri Oy, Pinomatic Oy, Levyvirta Oy, Oikeahetki Ky, Ko-Ho, Oy, West Mills Ab Ltd, Laatupaneeli, Lively Air, Länsi-Suomen Verkkopalvelut Oy, Valkoinen Puu Container Cafe, Team Vesmes Oy, Veistämö M. Kortesniemi, Neviso Oy ja Laidun Hereford Oy.