15.12.2017

Ensi askeleita meriteollisuuteen tarjolla Suupohjassa ja seutukaupungeissa

Aiemmassa SEUTU-ohjelman blogissa kerrottiin jo meriteollisuuden hurjasta kasvusta ja SEUTU-ohjelman päätöksestä lähteä tukemaan uusien yritysten pääsemistä tälle alalle seutukaupungeissa ympäri Suomen. Nämä mahdollisuudet ovat tarjolla ilmaiseksi myös kaikille Suupohjan yrityksille! Tarjolla olevia mahdollisuuksia tulee koko ajan lisää. Tietoa teeman toiminnasta päivitetään nyt SEUTU-ohjelman verkkosivuille. Lisätietoja SEUTU-ohjelman koordinoimasta valtakunnallisesta toiminnasta saa SEUTU-ohjelman projektipäälliköltä Paavo Laaksoselta. Suupohjan toiminnassa yhdyshenkilönä on SEK:n elinkeinoasiamies Carita Latikka.

Meriteollisuudessa on päällä tilausbuumi, johon vastaamiseen perinteiset ja olemassa olevat resurssit eivät riitä. Meriteollisuuden toiminta perustuu laajoihin alihankintaverkostoihin, joissa osaamista tarvitaan valtavan monella osa-alueella. Laivoista 80 % tehdään alihankintaverkostossa. Haasteena on löytää oman yrityksen kannalta verkoston oikea taso ja kontaktit. Näiden oikeiden kontaktien löytämiseksi ja ensimmäisten meriteollisuuden tilausten saamiseksi SEUTU-ohjelmalla tarjotaan seuraavia mahdollisuuksia vuoden 2018 alussa.

-28.2.2018, Seutukaupunkien meriteollisuudesta kiinnostuneiden yritysten tuotekorttien keräys

  • Tuotekorttitiedot voi jättää tänne: https://goo.gl/forms/9jUR3jmW16pXYrS63 (DL 28.2.2018)
  • Tuotekorttitiedot täyttämällä ei sitoudu vielä mihinkään, mutta tarjouspyyntöjä ja yhteydenottoja voi toki tulla. Tuotekortin täyttämällä saa myös suoraa tiedon tulevista SEUTU-ohjelman tarjoamista mahdollisuuksista.

Tammikuu 2018, meriteollisuuden tietopaketti seutukaupungeille ja niiden yrityksille

8.2.2018, Vierailu Turun Meyerin telakalla ja asiantuntijapuheenvuoroja meriteollisuudesta (Ohjelma ja ilmoittautumislinkki löytyy täältä. SEK järjestää lisäksi yhteiskyydin Suupohjasta, josta tiedotetaan erikseen ilmoittautuneille.)

Helmi-huhtikuu 2018, Sparraavia tapahtumia (Ajat ja paikat tarkentuvat tammikuussa 2018.)

16.–17.5.2018, Navigate-messut Turussa, Messuille tulee oma osasto seutukaupungeille ja niiden yrityksille. (Osastolle pääsee 10 seutukaupunkien yritystä pelkälle messujen rekisteröitymismaksulla.)

SEUTU-ohjelman yhteisistä toimenpiteistä on erillinen tarkempi suunnitelma joka löytyy täältä.

Nyt on erinomainen mahdollisuus testata pienellä vaivalla olisiko meriteollisuudessa mahdollisuuksia omalle yritykselle. Liikkeelle kannattaa lähteä täyttämällä tuotekortti. Ja jos vain aikataulut täsmää, kannattaa helmikuussa lähteä telakkavierailulle.

 

Lisätietoja saa:

Paavo Laaksonen, 040 653 1913, paavo.laaksonen[at]suupohja.fi

Carita Latikka, 040 595 9412, carita.latikka[at]suupohja.fi