02.03.2017

Dymont tähtää kasvuun

Keväällä 2007 toimintansa aloittanut Dymont Installation on erikoistunut teollisuuden laiteasennuksiin ja kunnossapitoon. Ari Mäkelän ja Kimmo Keto-Aron yritys työllistää Kauhajoella ja asennuskohteissa eri puolilla maailmaa tällä hetkellä noin 20 henkeä.

Dymontin asiakkaat toimivat paperi-, teräs, puu- ja voimalaitosaloilla.

-Pääasiassa teemme suomalaisille laitevalmistajille asennuksia ja kunnossapitoa teollisuuteen. Aika paljon olemme tekemisissä pakkaus- ja materiaalinkäsittelypuolen laitteiden kanssa, Mäkelä kertoo.

Mäkelä osallistui Kauhajoella järjestettyyn Suupohjan Kasvupolku 2017-starttitilaisuuteen yhdessä myyntipäällikkö Janne Keto-Aron kanssa. Johtajakolmikosta vain Kimmo Keto-Aro joutui jättämään tilaisuuden väliin työmatkan takia.

-Kasvupolku kiinnostaa, sillä kasvua ja palveluiden kehittämistä on tarkoitus edelleen jatkaa. Toimenpiteet ovat työn alla, Mäkelä totesi.

Starttitilaisuudessa nousi heidän mukaansa esiin paitsi tuttuja myös uusia asioita liittyen esimerkiksi kansainvälistymisen ongelmiin.

-Niin sen vain on, että paletin on oltava kunnossa kotimarkkinoilla ennen kuin voi harpata ulkomaille. Tällä hetkellä meillä on vientiä ainoastaan suomalaisten laitevalmistajien kautta.

-Palvelukonseptin kehittäminen on tärkeää, ja sitä tarvitaan kansainvälisillä vesillä, sanoo Janne Keto-Aro, jonka mukaan palveluita kehitetään asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Dymont Installation Oy:n liikevaihto on kasvanut voimakkaasti. Ari Mäkelä katsookin toiminnan vakauttamisen olevan nyt tarpeen.

-Koska meillä ei ole omaa tuotantoa kivijalkana, haasteena on pysyä tasolla, johon ollaan kasvettu. Kun kaikki työt ovat projektitöitä ja kilpailu kovaa, liikevaihto saattaa heilahdella vuodesta riippuen todella paljon. Jos asiakkailla on hiljaista, myös meillä on hiljaista.

Ari Mäkelä ja Kimmo Keto-Aro työskentelivät molemmat Pesmelin palveluksessa, kun oman yrityksen perustaminen kymmenen vuotta sitten tuli ajankohtaiseksi. Yrityksen ensimmäinen asiakas olikin Pesmel, jolle Dymont alkoi tehdä asennuksia ja asennusvalvontaa.

Ari Mäkelä ehti kiireiltään mukaan Suupohjan Kasvupolku 2017 – starttitilaisuuteen. Hän piti tapahtumassa kuultuja puheenvuoroja kiinnostavina ja innostavina, joten osallistuminen kannatti.

-Pikku hiljaa saimme uusiakin asiakkaita. Alku oli kuitenkin hankala, sillä taantuma alkoi melkein saman tien. Hiljaiset vuodet menimme aika pienellä porukalla, ja siitä sitten homma lähti pikku hiljaa kehittymään. 2011 vuodesta lähtien on kasvua ollut hyvin, ja siitä on kiittäminen meidän hyviä asiakkaita ja yhteistyökumppaneita, Mäkelä toteaa.

Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä SEK on auttanut yritystä matkan varrella useasti, mistä Mäkelä on hyvin kiitollinen. SEK:iltä saatu tuki on hänen mukaansa mahdollistanut yrityksen kasvun ja uusien työpaikkojen luomisen.

-Tutustuimme SEKin palveluihin ja porukkaan jo perustamisvaiheessa. SEK:n kanssa haettu käynnistystuki teki mahdolliseksi ensimmäisen ulkopuolisen työntekijän palkkaamisen, ja kaluston hankintaan saatiin investointitukea. Muutamia kertoja ollaan oltu mukana myös erinäisissä projekteissa ja hankkeissa.

-Kun kuuntelee muualla päin toimivia yrittäjiä, ei voi kun todeta, että täällä SEK:ltä saatu tuki on ollut aivan huippuhyvää.