18.06.2020

Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymän yhtymävaltuuston kokous 24.6.2020

Kokousaika 24.6.2020 klo 18.30 kahvitarjoilu klo 18.00 alkaen

Kokouspaikka Logistia-Sali, Teknologiakeskus Logistia, Kauhajoki

Kokouksen kutsuja Antti Seppälä, yhtymävaltuuston puheenjohtaja

Esityslista on luettavissa tästä linkistä

15.01.2020

Tiedote Suupohjan elinkeinopalveluiden uudelleen järjestämisestä

Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä (SEK) on toiminut vuodesta 1997 lähtien Suupohjan seudun elinkeinoelämän, yrityspalveluiden ja aluekehittämisen palveluorganistaationa. SEKin omistajakunnat Kauhajoki, Teuva, Isojoki ja Karijoki ovat syksystä 2018 lähtien selvittäneet vaihtoehtoja elinkeinopalveluiden uudelleen organistoitumiseksi alueella. Vaihtoehtoina ovat olleet mm. osakeyhtiön perustaminen tai elinkeinopalveluiden siirtäminen kuntien omaksi toiminnaksi.

Suupohjan jäsenkuntien välisissä keskusteluissa on täsmentynyt, että kuntayhtymän toimintoja ja elinkeinopalvelut tullaan siirtämään kuntien omalle vastuulle. Tämän vuoksi jäsenkunnat ovat alustavissa keskusteluissa katsoneet tarkoituksenmukaiseksi purkaa kuntayhtymä. Kuntayhtymän purkamissopimus on luonnosvaiheessa ja valmistelu jatkuu edelleen. Tavoitteena on, että kuntayhtymä tullaan purkamaan vuoden 2020 kesään mennessä.

Osana kuntayhtymän purkautumista kuntayhtymän toimintoja on siirretty ja tullaan siirtämään vuoden 2020 alusta Kauhajoen kaupungin tuotettavaksi. SEKin toiminnoista seutukaupunki-projektit on siiretty Kauhajoen kaupungille jo alkaneen vuoden alusta. Lomituspalvelut tammi-helmikuun aikana. Yrityspalvelut ja siihen kuuluva henkilö tulevat alustavan suunnitelman mukaan siirtymään kevään 2020 aikana Kauhajoen kaupungille. Elinkeinoasiamies Carita Latikka palvelee yrityspalveluasioissa vielä alkuvuodesta 2020 koko seutukunnan yrityksiä.

Koska kuntayhtymän purkamissopimus ja siihen liittyvät toimet ovat luonnosvaiheessa tiedotamme mahdollisista muutoksista alkuvuoden ja kevään aikana. Vuoden vaihteessa ja tammi-helmikuussa tapahtuneista/tapahtuvista muutoksista on lisää alla.

Lisätiedot Olli Forstén, p. 040 708 5515, olli.forsten@suupohja.fi


Seutukaupunki-projektit jatkuvat Kauhajoen hallinnoimana
SEK:in hallinnoimat Seutukaupunkinen yritysverkostot, Seutukaupunkien verkostohankkeiden koordinaatio ja Kansainväliset rekrytoinnit hankkeiden hallinointi on siirtynyt vuoden 2020 alusta Kauhajoen kaupungille. Projekteissa työskentelevät Paavo Laaksonen, Aila Ryhänen ja Terhi Lake jatkavat hankkeiden toteutusta suunnitelman mukaisesti. Hallinnoijan vaihtuminen ei vaikuta projektien tekemiseen ja niitä voidaan edelleen hyödyntää koko Suupohjan alueella kesään 2021 saakka.

Lisätiedot Paavo Laaksonen, p. 040 653 1913, paavo.laaksonen@suupohja.fi tai https://www.seutukaupunkiosaajat.fi/

 

Lomituspalvelut Kauhajoen kaupungille
Lomituspalvelut ja lomituksen palveluksessa oleva henkilöstö tulee siirtymään Kauhajoen kaupungille. Siirtyviä henkilöitä on yhteensä 61, joista 59 on vakinaisessa työsuhteessa. Tavoitteena on, että lomitukseen liittyvät toiminnot siirtyvät Kauhajoen kaupungille tammi-helmikuun aikana. Mahdollisista muutoksista lomituspalveluihin liittyen tiedotetaan myöhemmin.

Lisätiedot Olli Forstén, p. 040 708 5515, olli.forsten@suupohja.fi tai Piia Kesti, p. 043 824 2829, piia.kesti@suupohja.fi

 

Kansainvälisyyskeskus INKAN siirtyminen
SEKin uudelleenorganisoinnin yhteydessä on päädytty siihen, että työperäisen maahanmuuton palvelut on perusteltua siirtää Suupohjan koulutuskuntayhtymän organisaation vastuulle, jolloin ne ovat osana Suupohjan koulutuskuntayhtymän työllisyyspalveluita seudullisen työllisyysstrategian mukaisesti.

INKAN toimintojen siirtäminen koulutuskuntayhtymälle on määrä tapahtua vuoden 2020 alusta. Kansainvälisyyskeskus INKA kuitenkin palvelee asiakkaita vielä tammikuussa, mahdollisesti myös helmikuussa tutussa paikassa Logistialla. Tulevan palvelupisteen sijainnista ja muista muutoksista tiedotetaan uudelleen vuoden 2020 alussa.

Lisätiedot Olli Forstén, p. 040 708 5515, olli.forsten@suupohja.fi

07.01.2020

DIGSUn tulevat digisparraukset: Yritys kasvuun, mistä työvälineet to 13.2.2020. Toiminnan ohjaaminen ERP-järjestelmällä, case Odoo to 20.2.2020

 

Digitaalisuuden uudet tuulet Suupohjassa -hanke järjestää vielä alkuvuoden 2020 aikana kaikille yrityksille ja yrittäjille avoimia ja maksuttomia digisparrauksia Suupohjan alueella.
Tule mukaan oppimaan uutta rennossa seurassa!


Yritys kasvuun, mistä työvälineet?


Aika: to 13.2.2020 klo 13:00-16:00
Paikka: Teknologiakeskus Logistia, Kauhajoki. 

Kouluttaja:
Karoliina Nisula, Educational IT specialist, PhD
Oy Tawasta OS Technologies

Sisältö:

• Mitä järjestelmiä yritykseni tarvitsee?
• Miten kartoitan firman nykytilan?
• Minkälaisia järjestelmiä on saatavilla? Mikä tekee mitäkin?
• Mitä kannattaa automatisoida ja mitä tehdä käsin?
• Mitä hankinnassa pitää huomioida, esim.

o Avoin lähdekoodi vs lisenssisofta
o omat palvelimet vs. hosting
o yksi järjestelmä vs. monta järjestelmää
o mitä ostetaan ja mitä tehdään itse

Valmennukseen ilmoittautuneet saavat koulutuksesta tallenteen. 
Valmennusta voit seurata myös etänä, mutta parhaan saat irti osallistumalla lähikoulutukseen.

 

Toiminnan ohjaaminen ERP-järjestelmällä, case Odoo

Aika: to 20.2.2020 klo 13:00-16:00
Paikka: Valmennus toteutetaan etäkoulutuksena/webinaarina.
Valmennukseen voit osallistua omalta koneelta tai voit tulla seuraamaan etäkoulutusta ryhmässä Kauhajoen Teknologiakeskus Logistiassa.
 
Kouluttaja: 
Karoliina Nisula, Educational IT specialist, PhD
Oy Tawasta OS Technologies

Sisältö:

  • Tilaus-toimitusketju
  • Varastonhallinta
  • Projektiliiketoiminta
  • Verkkokauppa

Valmennukseen ilmoittautuneet saavat koulutuksesta tallenteen.

ILMOITTAUTUMISLOMAKE

Koulutuksia ovat yhteistyössä järjestämässä Digitaalisuuden uudet tuulet Suupohjassa (DIGSU)-hanke, SeAMK Maakuntakorkeakoulu ja Kauhajoen Yrittäjät ry.

Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Ennakkoilmoittautuminen tarjoilujen varaamiseksi.03.01.2020

Viestintäkoulutus 15.01.2020

Tarjolla maksutonta viestintäkoulutusta Kauhajoella keskiviikkona 15.01.2020.

11.12.2019

Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymän yhtymävaltuuston kokous 18.12.2019

Kokousaika 18.12.2019 klo.18.00

Kokouspaikka  Karijoen kunnantalo, Kristiinantie 3, Karijoki

Kokouksen kutsuja Antti Seppälä, yhtymävaltuuston puheenjohtaja

Esityslista luettavissa tästä

 

07.11.2019

Digisparrausta verkkokauppaan ti 19.11.2019 ja facebook-mainontaan ti 3.12.2019 !

Maksutonta digisparrausta verkkokauppaan ja facebook-mainontaan!

DIGSU-hanke yhteistyökumppaneineen järjestää vielä ennen joulua kaksi mainiota digivalmennusta.

Tiistai 19.11 klo 17:30-20:00 on tulossa koulutus Menestyvän verkkokaupan avaimet. Tervetuloa valmennukseen, jos suunnittelet verkkokaupan perustamista tai haluat uusia vinkkejä jo toimivaan verkkokauppaasi. Tilaisuus pidetään Teknologiakeskus Logistiassa, Kauhajoella. Asiantuntijana Henri Hakala, Paytrail Oy.

 
Joulukuun alussa ti 3.12. klo 18-20 on tulossa Facebook-markkinoinnin ja mainostamisen tehovalmennus! Tule oppimaan miten käytät Facebookia tehokkaammin yrityksesi markkinoinnin ja mainonnan välineenä. Valmennus järjestetään webinaarina. Kaikki webinaariin ilmoittautuneet saavat myös tallenteen valmennuksesta itselleen. Kouluttajana toimii Ideal Digin Taneli Katila.

Webinaari on maksuton ja kaikille avoin. Valmennukseen voit osallistua omalta koneelta tai voit tulla myös seuraamaan webinaaria Logistiaan.
Tervetuloa mukaan! Ehdit vielä hyödyntää valmennuksen vinkkejä joulumarkkinoinnissa!


Lue näistä lisää ja ilmoittaudu heti! http://sek.suupohja.fi/digisparraus

 
Koulutuksia ovat yhteistyössä järjestämässä  Digitaalisuuden uudet tuulet Suupohjassa (DIGSU)-hanke, SeAMK Maakuntakorkeakoulu ja Kauhajoen Yrittäjät ry.

23.10.2019

Meriteollisuuden kasvu jatkuu

Talousennusteet ovat lupailleet monelle sektorille epävarmuuden ja maltillisemman kasvun aikoja. Samaa ei kuitenkaan voida sanoa meriteollisuudesta, jossa uudet tilausuutiset ovat seuranneet toisiaan etenkin Rauman ja Turun telakoilta. Viimeisimpänä suurtilauksena syyskuussa 2019 varmistui lopullisesti Puolustusvoimien 2020-laivuetilaus Rauma Marine Constructions:ilta, jonka arvo on lähes 700 miljoonaa euroa.

Laivojen rakentaminen vaatii paljon tekijöitä telakalla mutta myös valtakunnallisesti alihankintaverkostoissa, jotka meriteollisuudessa ovat erittäin laajat. Pieniä kaupunkeja muistuttavissa laivoissa tarvitaan laajasti eri alojen osaamista aina lvi- ja digi-ratkaisuista suunnitteluun ja monen laisten tilojen sisustukseen.

Monella yrityksellä ympäri Suomen on hyödyntämättömiä mahdollisuuksia hakea kasvua meriteollisuudesta. Jotta mahdollisimman moni yritys löytäisi markkinarakonsa meriteollisuuden laajoissa verkostoissa, on seutukaupunkien yhteisellä projektilla koottu meriteollisuudesta kasvua hakevien seutukaupunkien yritysten tuotekorttiluettelo. Luettelon kaksi ensimmäistä versiota on julkaistu 2018 Meriteollisuus ry:n sivuilla. Kasvun jatkuessa on tuotekorttiluettelosta päätetty tehdä päivitetty versio 2019 lopulla ja mukaan pääsee jälleen uusia kiinnostuneita yrityksiä Suupohjastakin.

Jos olet kiinnostunut kasvamaan meriteollisuuden parissa, voit jättää yrityksesi tiedot tuotekorttiluetteloon oheisesta linkistä lokakuun 2019 loppuun mennessä. Luetteloon osallistuminen ei maksa yrityksellenne mitään eikä sido mihinkään. Jaamme tuotekorttiluetteloa mm. Meriteollisuus ry:n kautta alan toimijoille ja pidämme luetteloa esillä NaviGate-messuille tammikuussa 2020. Tiedotamme myös meriteollisuuden verkostoitumismahdollisuuksista luettelossa olevia yrityksiä.

Tuotekorttiluettelo toteutetaan seutukaupunkien yhteisellä Seutukaupunkien yritysverkostot -hankkeella, jota hallinnoidaan SEK:stä. Lisätietoja saat projektipäällikkö Paavo Laaksoselta (040 653 1913) ja verkkosivuilta: https://www.seutukaupunkiosaajat.fi/yritysverkostot/meriteollisuus. Lisätietoja saat myös SEK:n yrityspalveluista. Seutukaupunkiverkostoon kuuluu 56 kaupunkia ympäri Suomen ja niissä on liki miljoona asukasta.

23.10.2019

Etelä-Pohjanmaan Yritysmarkkinat 2019 järjestettiin Kauhajoella 5.10

Vuoden 2019 Etelä-Pohjanmaan Yritysmarkkinat järjestettiin Kauhajoella Logistiassa 5.10.2019.

Paikalle oli saapunut yli 100 henkeä joista yrityksen myyjiä oli 50, ostajia 39 ja yhteistyökumppaneita ja järjestäjiä loput.

Myytäviä yrityksiä löytyi niin kaupan-, palvelun- ja teollisuus ja rakentaminen toimialoilta. Kokonaisuudessaan tilaisuus oli hyvin onnistunut palautekyselyn perusteella ja saimme hyvin positiivista palautetta järjestelyistä ja tapahtuman rennosta luonteesta.

Kontakteja myyjien ja ostajien taholla oli kokonaisuudessaan kiitettävästi ja moni niistä johtikin jatkoneuvotteluihin osapuolien kesken.

Elinkeinoyhtiön yrityspalveluiden henkilöt jatkavat työtä näiden myyjien ja ostajien kanssa ja tarjoaa asiantuntia apua heille. Jatkon suhteen keskeisimpiä asioita on mm. yritysten arvonmääritys ja rahoitusten järjestäminen ostajille.

Tilaisuus oli täysin luottamuksellinen ja kaikki paikalla olleet joutuivat kirjoittamaan salassapitosopimuksen.

On ollut mukavaa ja haastavaa olla järjestämässä tällaista tapahtumaa ja toivotaan että saamme olla pian järjestämässä tilaisuutta uudelleen.

Järjestäjätahon puolesta suuret kiitokset kaikille tapahtumaan osallistuneille! Vuoden 2020 Yritysmarkkinat järjestetään Kurikassa.

Kari Huhta, elinkeinoasiamies, SEK

23.10.2019

Kaikkiin kuntiin omat mobiilisovellukset

Isojoelle, Karijoelle, Kauhajoelle ja Teuvalle julkaistaan omat, kuntakohtaiset mobiilisovellukset tammikuussa 2020.

Mobiillisovellukseen kootaan kuntien tiedot, kaikki palveluntarjoajat, yhdistykset, majoituspaikat, nähtävyydet, ruokapaikat yms. Sovelluksen käyttäjänä voi olla kuntalainen, matkailija, vierailija tai mökkiläinen, joka etsii tietoa kunnan palveluista. Mobiilisovelluksia rahoittavat Leader Suupohja ja SEK.

Mobiilisovelluksen toteutus on siinä vaiheessa, että sinne viedään tietoa kuntien palveluntarjoajista. Tiedot eivät kuitenkaan ilmesty sovellukseen itsestään!
Toimi siis nyt ja täydennä yrityksesi/yhdistyksesi tiedot osoitteessa: http://bit.ly/suupohjanmobiilisovellukset
Tietojen täydentäminen on helppoa ja vie aikaasi noin 5-10min. Aikaa tietojen täydentämiseen on lokakuun loppuun asti!

Lisätietoja mobiilisovelluksista: Jennika Hakola, p. 040 481 2257, jennika.hakola@suupohja.fi

TAI sek.suupohja.fi/mobiiliappi

21.10.2019

Hyvällä asiakaspalvelulla lisää myyntiä 12.11.2019

Tervetuloa mukaan valmennukseen ja keskustelemaan asiakaspalvelusta ja esim. siitä, millä perusasioilla voidaan vaikuttaa asiakkaan ostopäätökseen.

« Edelliset 10