10.10.2017

Coffee Box sai festarikansalta hyvän vastaanoton

Valkoisen Puun Coffee Boxit pelastivat kesällä tuhansia festarikävijöitä kahvihampaan kolotukselta. Kaksi Coffee Boxia matkasivat kesän mittaan kahdeksaan eri tapahtumaan ympäri maata.
Myynnistä ja markkinoinnista vastaava Sirkku Ylikoski kertoo ensimmäisen ”konttikahvilakesän” sujuneen hienosti. Kesä myös opetti paljon.
- Tämä oli meille semmoinen kokeilukesä, eli tarkoitus oli juuri kokeilla erilaisia tapahtumia. Nyt tiedämme, mihin kannattaa ensi kesänä mennä mukaan ja mihin ei. Kaiken kaikkiaan vastaanotto oli tosi hyvä. Erotuimme kilpailijoista ja meidän viimeistelty kahvilamme kyllä huomattiin.

Valkoinen Puu on aiemmin kiertänyt festareilla kahvilateltan kanssa. Telttaan verrattuna kontti toimi monessa suhteessa paremmin.
-Työntekijöiden on parempi tehdä työtään kontissa ja pystyttäminen on huomattavasti helpompaa. Alun perinhän meillä oli ajatuksena rakentaa kahvila merikonttiin, mutta ideasta jalostui sitten tällainen käytännöllinen ja kevytrakenteinen Coffee Box, Ylikoski kertoo.

Valkoinen Puu näkyi ja palveli asiakkaita monilla festareilla kesän aikana.

Teuvalainen M-Partners Oy valmisti rungot kahteen hieman erikokoiseen boxiin, jotka kankaanpääläinen Markkinointi Lätti viimeisteli. Pelipaikoille ne matkasivat rekan kyydissä. Coffee Boxit palvelivat asiakkaita Nummirokissa, Pori Jazzeilla, Ruisrockissa, Provinssissa, Vauhtiajoissa, Tall Ship Races -tapahtumassa, Kyröfesteillä ja Ruokamessuilla.
Ylikosken mukaan festivaalijärjestäjät valikoivat yhteistyökumppaninsa tarkkaan. Ravintolapalveluyritykset kilpailevat keskenään siitä, kuka millekin festivaaleille pääsee tarjoamaan palveluitaan.
-Esimerkiksi Pori Jazzeille ja Ruisrockiin on ihan hakuprosessi, ja taso kovenee vuosi vuodelta. Siksi pitääkin olla vähän muita edellä. Asiakkaat ovat myös entistä vaativampia ja toivovat tasokkaampia kokemuksia.

Kesän festareista Ylikoski nostaa parhaimmiksi kokemuksiksi uuden Kyröfest-tapahtuman sekä Provinssin, jossa Valkoinen Puu on ollut mukana jo useampana vuonna.
-Ihmiset osaavat jo odottaa meitä Provinssiin, ja meininki on ihanan tervetullut. Siellä meillä oli kaksi kahvilaa. Kyröfest oli myös uskomattoman hieno festari.
Yrittäjät Mark ja Kirsi Heidt sekä Sirkku Ylikoski hiovat konseptiaan talven mittaan. Uusia ideoita on jo tasku täynnä, ja ehkäpä ensi keväänä Kauhajoelta starttaa turuille ja toreille boksikaksikko, joka pysyy nykyistä pidempään paikoillaan.

Vuodesta 2011 Kauhajoella avattu Valkoinen Puu Cafe & Shop laajensi toimintaansa Seinäjoelle 2016. Yrityksellä on Kauhajoella myös erillinen leipomo.
Valkoinen Puu Container Café oli mukana Suupohjan Kasvupolku –kisassa ja se valittiin 15 parhaan kasvuyrityksen joukkoon. Sirkku Ylikoski kertoo kisan antaneen vahvistusta konttikahvila-suunnitelmille.
-Parasta kisassa oli se, että kerrankin oli aikaa miettiä kehityssuunnitelmia. Löysimme sparrauksesta myös hyvän konsultin, Mikko Isoniemen, jonka kanssa nyt jatkamme yhteistyötä.