02.02.2017

Biokaasua tankkiin! Tietoisku 14.2.2017

Suupohjan ammatti-instituutin (SAI) maatalousoppilaitoksella on tapahtunut paljon viime aikoina. Hiljattain avatun uuden opetusnavetan lisäksi oppilaitokselle on nyt noussut biokaasulaitos ja liikennebiokaasun tankkausasema. Biokaasulaitos valmistui viime vuoden lopulla ja sen käyttöönotto on parhaillaan käynnissä. Biokaasuprosessin käynnistyminen täyteen vauhtiinsa kestää muutaman kuukauden ajan. Kaasuntuotannon käynnistyttyä kunnolla saadaan myös biokaasun tankkausasema toimintaan.

Maatalousoppilaitoksen biokaasuinvestointi on osa suurempaa kokonaisuutta. Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä (SEK) on valinnut energia-asiat yhdeksi alueensa kehittämisen painopisteeksi. Energia-asioissa toimintaa on kohdennettu erityisesti biokaasun tuotannon ja kulutuksen edistämiseen. Kokonaisuus on alueellisesti niin merkittävä, että sitä on lähdetty edistämään laajalla rintamalla. Alueen kunnat ja kaupungit, SEK ja SAI vievät asiaa yhdessä eteenpäin. Suurin rooli tässäkin asiassa lankeaa kuitenkin kuluttajille. Yksittäisen autoilijan on nyt mahdollista vaikuttaa valinnoillaan ympäristön ja oman kukkaron lisäksi myös aluetalouteen.

SEK:n hallinnoima ”Kasvua älykkäistä energiaratkaisuista” – hanke tulee kuluvan vuoden aikana pitämään kaasuautoilua esillä useissa tapahtumissa. Aihepiirin ensimmäinen tapahtuma järjestetään tiistaina 14.2. klo 17 alkaen maatalousoppilaitoksella. Tarjolla on tietoa kaasuautoilusta ja kaasuauton hankinnasta. Paikalla on mahdollisuus tutustua myös kaasuautoihin ja kaasun tankkausasemaan. Tapahtumaan liittyen Kauhajoen Käyttöauto tarjoaa uuden auton hankintaa harkitseville mahdollisuuden koeajaa WV Golf ja Caddy kaasumalleja viikoilla 6 ja 7.Tulevien tapahtumien tarkemmat tiedot päivitetään KÄLY-hankkeen verkkosivuille (www.käly.fi) ja Suupohjan tapahtumakalenteriin (www.suupohja.fi). Tervetuloa mukaan tutustumaan paikallisesti tuotettuun, ympäristöystävälliseen ja edulliseen liikenteen polttoaineeseen!

Lisätietoja antaa KÄLY-hankkeen projektipäällikkö Pauli Piekkari, pauli.piekkari@suupohja.fi, 040 648 5048.