23.03.2017

35 hakemusta Suupohjan Kasvupolkuun

35 yritystä on hakenut mukaan Suupohjan Kasvupolku –sparraukseen. Elinkeinoasiamies Carita Latikka on tyytyväinen hakemusten määrään, vaikka hänen alkuperäisenä tavoitteenaan olikin päästä vähintään 40 hakemukseen.

-Hakemukset ovat niin hyviä, että eihän tässä voi kuin olla tyytyväinen. Yritykset ovat hyvin erilaisia ja erikokoisia, ja melkeinpä kaikki mahdolliset toimialat ovat edustettuina. Tässä oikein konkretisoituu se, että kasvu kuuluu kaikille, sanoo Latikka.

-Jo pelkkä hakemuksen laatiminen on pistänyt yritykset miettimään kasvutavoitteitaan ja niiden saavuttamista, jo se on vienyt yritystä askeleen eteenpäin. Eli tässä on saatu jo paljon hyvää aikaan. 6.huhtikuuta kokoontuva tuomaristo valitsee hakemusten joukosta 15 Kasvupolku-finalistia. ”Rannalle jääneet” eivät nekään jää yksin.

-Tarjoamme apua kaikille hakijoille tavoitteiden toteuttamisessa. Olemme kehittäneet mikroyritysten kasvua tukevia työkaluja osallistumalla SEUTU-ohjelman pilottiin. Hienoa on, että pääsemme hyödyntämään tuloksia, jotka on räätälöity meidän seudun yrityksille.

Carita Latikka toivoo, että Suupohjan Kasvupolku saisi jatkoa myös ensi vuonna, sillä hän on varma, että vuoden kuluttua kiinnostus ja kilpailun tunnettavuus on vielä tätäkin kovempi.

-On hienoa, että kasvuhalua ja –kykyä alueemme yrityksillä riittää.

Tuomariston kokoonpano

Suupohjan Kasvupolku –sparraukseen valitaan 15 yritystä, joilla katsotaan olevan hakijoista suurin kasvupotentiaali.

Tuomaristoon kuuluvat Relicomp Oy:n toimitusjohtaja-yrittäjä Marko Jyllilä, Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin toimitusjohtaja Pertti Kinnunen, Isojoen kunnanjohtaja Linda Leinonen, Pohjanmaan Ekonomitoimiston toimitusjohtaja Pentti Lahti sekä SEK:n elinkeinoasiamies Carita Latikka.

Valitut yritykset saavat maksutonta sparrausta kymmeneltä liike-elämän asiantuntijalta kahden päivän aikana.

Tuomaristo valitsee lopuksi kaksi voittajaa, joiden nimet julkistetaan 8. kesäkuuta. Voittajat etenevät valtakunnalliseen Kasvu Open 2017 –finaaliin.