07.12.2017

Logistian hyvinvointihaasteen onnistuja 2017 on SEK:n maahanmuuttokoordinaattori Helmi Tuominen

Kauhajoen Teknologiapuistossa pyörähti tammikuussa Hyvinvointihaaste 2017. Hyvinvointihaasteen tavoitteena oli saada onnistumisen kokemuksia ja löytää liikunnan ilo sekä motivoida elämäntapamuutokseen! Vuosi on lyhyt aika ja aika kuluikin hurahtaen!

Haasteen aikana tutustuimme terveellisiin elämäntapoihin, niin liikunnan kuin ravitsemuksenkin osalta. Vuoteen mahtui monta hauskaa tapaamista eikä kommelluksiltakaan vältytty.
Hyvinvointihaasteen onnistuja 2017 on SEK:n maahanmuuttokoordinaattori Helmi Tuominen.
Helmi on esimerkillään innostanut meitä kaikkia ja läsnäolollaan tuonut iloa ympärilleen!
” Hyvinvointihaaste yllätti minut positiivisesti! On hieno asia, että työnantaja panostaa työntekijän terveyteen ja jaksamiseen. Yhdessä liikkuminen ja uusien lajien kokeileminen tuo työyhteisöön uutta intoa. Henkisesti minulle oli tärkeää ylittää oman mukavuusalueeni rajat tuttujen ihmisten keskellä. Aikuisena en ollut enää se, joka valitaan viimeisenä joukkueeseen. Kukaan ei nauranut, kun olin viimeinen, vaan kaikki kannustivat, kun pääsin maaliin. En olisi uskonut, kuinka paljon tulosta olen saanut liikkumisessa ja kunnon kohenemisessa, jos en olisi kirjannut suorituksiani ja nähnyt kehoni muutoksia mittauksissa ennen ja jälkeen haasteen.”
- Helmi Tuominen

Kuvassa vas. Sirpa Kukkamäki (LC Logistics Center Oy), Helmi Tuominen (SEK) ja Anne-Mari Marttunen (DBC Klinikka).

05.12.2017

Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymän yhtymävaltuuston kokous 13.12.2017

Kokousaika    13.12.2017 kello 19.00

Kokouspaikka    Prosin talo, Kauhajoentie 7, Karijoki

Kokouksen kutsuja    Antti Seppälä, yhtymävaltuuston puheenjohtaja

Esityslista liitteineen on luettavissa tässä linkissä.

28.11.2017

Seikkaile Suupohjassa!

Isojoen, Karijoen, Kauhajoen ja Teuvan kuntien alueella piilee uskomaton määrä jännittäviä retkikohteita. Lähtisitkö ensimmäiseksi pyörivälle laavulle vai savusaunaan keskelle suomaisemaa, jossa salaperäisen Ruuhinevan Jeerominkin kerrotaan asustelevan?

Matkailu kotimaassa -lehden uusimmassa numerossa pääset lukemaan mielenkiintoisen artikkelin Suupohjasta. Avaa artikkeli tästä linkistä!

22.11.2017

Biokaasua tankkiin! Tietoisku maatalousoppilaitoksella Kauhajoella 27.11.2017

Kasvua älykkäistä energiaratkaisuista - hanke järjestää yhdessä Biotalouskilta - hankkeen kanssa biokaasuautoiluun liittyvän tilaisuuden 27.11.2017 klo 17.00 Kauhajoella maatalousoppilaitoksen tiloissa. Tarjolla on tietoa mm. kaasuautoilusta, autojen kaasumuunnoksista ja kaasuauton maahantuonnista.

Ohjelma:

    Lisää biokaasun tankkauspisteitä? - Työkaluna biomassojen logistiikka-analyysi. Kari Laasasenaho, SeAMK.
    Biokaasuauton maahantuonti. Pekka Soini, SAI.
    Autojen kaasumuunnokset. AKA-Crew Oy.
    Tutustuminen biokaasun tankkausasemaan.

Ilmoittautumiset pe 24.11. mennessä: Pauli Piekkari, 040 648 5048, pauli.piekkari@suupohja.fi.

22.11.2017

Omistajanvaihdos esimerkkien avulla -tilaisuus 30.11.2017 Teuvalla

Omistajanvaihdos esimerkkien avulla -tilaisuus torstaina 30.11.2017 klo 17.00. Tilaisuus on suunnattu omistajanvaihdoksista kiinnostuneille yrittäjille ja ostajille.

Lue tilaisuuden ohjelma ja ilmoittaudu tästä linkistä.

21.11.2017

Innovaatiopäivässä kehitettiin uusia digipalveluita maakuntaan

Etelä-Pohjanmaan liitto ja Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä järjestivät yhteistyössä Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI:n kanssa innovaatiotyöpajan Etelä-Pohjanmaan digitaalisten palveluiden kehittämiseksi torstaina 16.11. Seinäjoella. Työpajassa kuultiin näkemyksiä tulevaisuudesta ja ideoitiin uusia digitaalisia palveluja niin matkailun, julkishallinnon, kuin myös terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta. Paikalle saapui yli 40 hengen aktiivinen joukko alueen kehittäjiä, viranomaisia sekä oppilaitosten ja yritysten edustajia.
 
Työpajaa vetämässä ollut Valtteri Laasonen MDI:ltä piti päivää erinomaisen onnistuneena ja innostavana:
 
-    Ideoita tulvi aina ihon alle asetettavasta mittasiruista lisätyn todellisuuden matkailupalveluihin ja koulujen ja yritysten väliseen työnvälityspalveluun asti. Loppupäivän aikana tehtailtiinkin konkreettisia uusia palveluita, toimenpiteitä ja hankeaihioita tekoälyn soveltamispiloteista terveydenhuollon Tinderiin. Päivän fiilisten ja tekemisen meiningin pohjalta ei olisi yllätys vaikka jo lähitulevaisuudessa nähdään EP:llä myös merkittäviä kohennuksia ja uusia sovelluksia. On hyvin tärkeää, että tällaisiin työpajapäiviin osallistuvat tahot, joilla on tahtoa, taitoa ja mahdollisuus viedä näitä asioita eteenpäin – Etelä-Pohjanmaalla kun asiat on aina tavattu tehdä kunnolla valmiiksi asti.Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymän projektipäällikkö Esa Ylikoski (vas.) sekä Seinäjoen kaupungin kehittämispäällikkö Mika Mustikkamäki pohtimassa alueen digitaalista tulevaisuutta.
 
Työpaja järjestettiin osana kansainvälistä ERUDITE-hanketta, jossa kehitetään maaseudun ja kaupunkialueiden digitaalisia innovaatioympäristöjä. Hankkeessa on tutustuttu muiden Euroopan alueiden hyviin käytäntöihin ja pohdittu niiden hyödyntämistä omalla alueella. Hankkeen projektipäällikkö Hanna Hirsimäki Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymästä oli iloisesti yllättynyt työpajapäivän suosiosta:
 
-    Oli hienoa nähdä kuinka paljon ihmisiä kiinnostaa alueen kehittäminen ja palveluiden parantaminen. Jokapäiväistä teknologiaa voidaan hyödyntää jo vaikka kuinka paljon, kunhan vain sekä julkinen että yksityinen sektori ottaisivat mahdollisuuksista kaiken irti. Tällaiset työpajapäivät ovat erinomaisia paikkoja tavata eri alojen ihmisiä ja pohtia asioita sekä omasta että myös muidenkin näkökulmasta. Osallistujamme olivat niin innokkaita, että osa oli päivän päätteeksi jo sopimassa uutta palaveria oman kehitysideansa jatkotyöstämiseen!
 
ERUDITE-hankkeen ensimmäisen vaiheen tuloksena luodaan alueellinen toimintasuunnitelma, johon kirjataan toimenpiteitä digitaalisten palvelujen kehittämiseksi Etelä-Pohjanmaan alueella. Innovaatiotyöpajalla ja siellä kehitetyillä uusilla ideoilla on iso rooli tämän suunnitelman luomisessa ja idea-aihioiden toivotaankin synnyttävän jatkossa pilotteja sekä projekteja koko maakunnassa.
 
Katso videolta hankkeen keskeinen idea.
Lisää ERUDITEsta täällä.

16.11.2017

Lahjat Suupohjasta jouluksi!

14.11.2017

Suupohjan kuvakisa käynnistyi!

14.11.2017

Viestintäsparrausta Suupohjan kunnissa tammi-huhtikuussa 2018

Elinvoimainen #Suupohja viestii –hanke järjestää viestinnän ja sosiaalisen median sparrauskokonaisuuden. Kouluttajana toimii Viestintä-Piritta, josta kouluttajaksi tulee Pauliina Mäkelä.  
Koulutus on käytännönläheistä, ymmärrettävää ja innostavaa.

Tilaisuudet järjestetään tammi-huhtikuussa keskiviikkoisin klo 17-20. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä!Lisätietoja antaa seututiedottaja Anu Mäntylä, p. 040 719 5451

09.11.2017

Bioenergiaseminaari Ojalan Pakarin vintillä Kauhajoella 23.11.2017

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan bioenergiaan liittyvistä mahdollisuuksista!

Mitä mahdollisuuksia bioenergia alueellemme tarjoaa? Mitä alan edistämiseksi on viime vuosina tehty? Mitä tehdään/pitäisi tehdä jatkossa?

Tilaisuudessa esitellään mm. vuoden vaihteessa päättyvän KÄLY-hankkeen ja tänä vuonna toteutetun biokaasulaitoksen esiselvityshankkeen tuloksia. Tulevan toiminnan osalta esillä on Suupohjan ammatti-instituutin Biokonsepti-hanke ja muut jatkosuunnitelmat biokaasutoiminnan edistämiseksi alueellamme. Ohjelma tarkentuu lähipäivinä.

Tilaisuus järjestetään osana Kasvua älykkäistä energiaratkaisuista - hanketta. Ilmoittautumiset 21.11. mennessä: Pauli Piekkari, 040 648 5048, pauli.piekkari@suupohja.fi.

« Edelliset 10