27.06.2017

SEUTU-ohjelman toiminnantäyteinen vuosi jatkuu syksyllä

SEUTU-ohjelma on nyt täydessä vauhdissa! Jo alkuvuonna totesin, että edessä on toiminnan täyteinen vuosi. Arvio on pitänyt paikkansa. Sama positiivinen meno jatkuu tulevana syksynä.

Vuoden ensimmäisellä puoliskolla on toteutettu onnistuneesti ensimmäiset osapilotit. Mikroyritys- ja aktiivimatkailupiloteista voit lukea omista blogiteksteistä lisää. Niiden lisäksi toteutuksessa pitkällä on tulevaisuuden yrityspuistot –osapilotti, joka on saanut liikkeelle toistakymmentä kaupunkia. Kaikissa näissä teemoissa on luvassa jatkoa syksyllä.

Näiden lisäksi SEUTU-ohjelman syksy sisältää seutukaupunkien elinvoimaselvitystä, kiertotalouden FRUSH-tapahtuman, telakoiden alihankintaketjujen kartoitusta sekä hankintateemapäivän. Osaa teemoista raapaistaan vain ohuemmin ja jatkosta vastuu jää nopeasti paikalliselle tasolle, mutta vahvoissa teemoissa yhteistä toimintaa tulee olemaan läpi SEUTU-ohjelman aina ensi vuoden loppuun. Olkaa yhteydessä jos teemat herättivät kysyttävää tai teillä on niihin sopivaa osaamista tarjolla.

Tekemistä ja tapaamisia siis riittää. Uusia ideoita ja tarpeita kannattaa kuitenkin yhä tuoda esille. Laajassa verkostossa ratkaisu saattaa löytyä yllättävänkin helposti. Samoin jatkamme yhteistyöverkoston kasvattamista. Yhdessä meistä seutukaupungeista on moneksi!

Rentouttavaa kesää ja merkatkaa jo syksyn tapahtumia kalenteriin!

 

SEUTU-ohjelman projektipäällikkö Paavo Laaksonen

P.S. Projektipäällikkö lomailee heinäkuun ja on jälleen ohjelman parissa elokuun alusta.

27.06.2017

Esittelyssä SEUTU-ohjelman osapilotti: Seutukaupungit osana tulevaisuuden elinvoimapalveluja

Elämme ainutlaatuisen hektistä muutoksen kautta julkisella sektorilla. Uudistukset haastavat kunnat fokusoimaan rooliaan elinvoimaan ja hyvinvointiin. Vaikka kunnalla säilyy laaja toimintavapaus yleisen toimialan nimissä, on ympäristön muutoksella suuri vaikutus siihen miten kunnan kannattaa toimintaansa suunnata.

Sote- ja maakuntauudistusta on valmisteltu kymmenissä, jopa sadoissa työryhmissä valtakunnallisesti ja maakunnissa. Työryhmien kokoonpano ja laajuus luonnollisesti vaihtelevat huomattavasti. Samoin visiot ja suunnitelmat siitä kuinka yksittäisen maakunnan elinvoimaa tulevaisuudessa rakennetaan poikkeavat alueittain. Tämän havainnoin pohjalta on päätetty toteuttaa osana SEUTU-ohjelmaa ”Seutukaupungit osana tulevaisuuden elinvoimapalveluja” – selvitys.

Selvityksellä luodaan nopeassa tahdissa kesän ja syksyn aikana kokonaiskuva siitä kuinka seutukaupungit näkyvät tulevien elinvoimapalvelujen suunnittelussa ja alustavissa visioissa eri maakunnissa ja valtakunnallisesti. Selvitys antaa laajan tietopohjan seutukaupungeille osallistua elinvoimapalvelujen muotoiluun niin maakunnan kuin valtakunnan tasoilla sekä tehdä päätöksiä omien elinvoimapalvelujen rooliin liittyen.

Selvityksen toteuttajaksi valittiin kilpailutuksen jälkeen MDI, joka lähtee heti kesällä 2017 keräämään tietoa jokaisesta maakunnasta sekä analysoimaan maakuntien väliraportteja seutukaupunkien elinvoiman näkökulmasta. Ensimmäisiä tuloksia on luvassa jo elo-syyskuun taitteessa seutukaupunkiverkoston tapaamisessa. Tärkeimmissä teemoissa selvitystä syvennetään vielä syksyn aikana.

Lisätietoja selvityksestä saa projektipäällikkö Paavo Laaksoselta.

27.06.2017

SEUTU-ohjelmalla käytäntöön: Mikroyritykset kasvuun ja aktiivimatkailuun puhtia

Kaksi SEUTU-ohjelman ensimmäistä osapilottia eli mikroyritykset kasvuun ja aktiivimatkailun kehittäminen ovat olleet toiminnassa vuoden alusta. Mikroyrityspilotti toteutettiin kuuden kaupungin ja Aava & Bangin kanssa. Aktiivimatkailun konseptointi ja kansainvälistäminen toteutettiin puolestaan yhdeksän kaupungin kanssa ja Kuubin vetämänä.

Mikroyritysosapilotissa osallistujakaupungit etsivät uusia työkaluja olemassa olevien yrityspalvelujen toimintaan. Löytyneet toimintamallit ja työkalut koostettiin loppuraporttiin, joka on luettavissa täällä. Raportti kokoaa yhteen ilmeiset kasvuyrittäjyyden tunnusmerkit ja hyvän joukon konkreettisia kehittämismalleja. Osapilotin yksi keskeinen havainto oli, että paikallisesti merkittävät oivallukset ja uudet toimintatavat eivät usein ole teknisesti tajunnan räjäyttäviä. Ratkaisevaa on saada säännöllisesti tuoreita ideoita ja hyviä esimerkkejä oman tutun toimintapiirin ulkopuolelta.

Kasvuyrittäjyys- ja matkailuteemat näkyvät myös jatkossa SEUTU-ohjelman toiminnassa, vaikka ensimmäiset osapilotit ovat ohi. Kasvuyrittäjyyteen liittyen on sovittu seutukaupunkien yritysasiamiesten vertaistapaaminen 3.-4.10.2017 Huittisissa. (Lisätietoja täällä.) Matkailua viedään puolestaan eteenpäin SEUTU-ohjelman osallistujille suunnatulla matkailutyöpajapäivällä syyskuussa. Agendalla on mm. matkailuyritysten laadun arviointi ja kehittäminen sekä yhteistyön syventäminen.

Jos olet kiinnostunut enemmän mikroyrityspilotin tuloksista, Aava&Bang on luvannut esitellä ilmaiseksi raportin sisällön tiiviissä puolen tunnin etäpalaverissa aiheesta kiinnostuneille seutukaupungeille, jotka eivät olleet osapilotissa mukana. Tapaamista voi tiedustella raportista löytyvistä A&B:n yhteystiedoista tai SEUTU-ohjelman projektipäälliköltä.

21.06.2017

Digitalisaatio ja mobiilipalvelut testissä Kauhajoen seurakunnan arjessa

Suupohjan alueen erinomainen kuituverkko avaa uusia mahdollisuuksia perinteisempienkin ammattien harjoittamiseen. SEKin digitalisaatiohankkeet ovat toteuttaneet helmikuusta alkaen Anvia Akkuna -mobiilijärjestelmän pilotointia yhteistyössä Kauhajoen seurakunnan sekä Kauhajoen Vanhaintuki Ry:n kanssa.

Anvia Akkuna on helppokäyttöinen, erityisesti vanhuksille ja erityisryhmille suunniteltu hoiva- ja ajanvietepalvelu. Akkuna-pilotissa haetaan kokemuksia järjestelmän hyödyllisyydestä senioriväestön arjessa.  Neljän helppokäyttöisen tabletin ja kahden tv-sovittimen kautta on mahdollista soittaa kuvapuheluja omaisille, katsella ja kuunnella valmiita tallenteita sekä osallistua myös livelähetyksiin.

Akkuna voi mahdollistaa jatkossa myös muitakin etäasiointipalveluita: käyttöä pystytään helposti laajentamaan esimerkiksi yhteydenpitoon lääkärin ja asiakkaan välillä tai järjestelmä voidaan valjastaa vaikkapa kotihoidon tueksi. Yhteydet on rakennettu edellä mainittua ammattilaiskäyttöä ajatellen erittäin tietoturvalliseksi.

Suupohjan pilotissa on toistaiseksi keskitytty hyvinvoinnin edistämiseen sekä erityisesti kuvapuheluihin. Vanhaintuki Ry:n asiakkailla ja asiakkaiden omaisilla on jo noin kuukauden ajan ollut käytössään suora videopuhelumahdollisuus. Vanhaintuki Ry:n toiminnanjohtaja Tiina Rauhalaakso on ollut tyytyväinen pilottiin:

-    Digitaalisille yhteydenpitovälineille on ollut tarvetta, omaiset ovat olleet iloisia pystyessään soittamaan vanhemmilleen kuvapuheluita ja tarkastamaan samalla miten paikan päällä jaksetaan. Oman haasteensa tuovat tietenkin muistiongelmat, tällöin hoitajamme ovat auttaneet asukkaita laitteiden käytössä, Rauhalaakso kertoo.

Lisämausteensa järjestelmän testaamiseen toi kirkkoherra Jouko Ala-Prinkkilän toimittama live-hartaus, jota katseltiin maanantaina 5.6. ahkerasti Vanhaintuki Ry:n molemmissa Kauhajoen toimipisteissä aulatelevisioiden kautta. Lähetys oli ensimmäinen laatuaan seurakunnan ja Vanhaintuen välillä, ja niitä on suunnitteilla tulevalle kesälle lisää. Kirkkoherran mukaan Akkunan kaltaiset ratkaisut ovat tärkeä osa nykyaikaa ja tukevat oikein käytettyinä myös seurakunnan tekemää työtä:

-    Tämä on juuri se suunta, johon meidänkin täytyy mennä, sillä näin saamme tavoitettua entistä paremmin alueen ihmisiä. Hartaustilaisuuden pitäminen netin kautta oli suoraviivaista ja lähetyksen tekemiseen varatun kannettavan tietokoneen voi ottaa helposti mukaan vaikkapa kesän rippileireille. Sisällön tuottaminen ei ole enää yhteen paikkaan ja kellonaikaan sidottua, Ala-Prinkkilä toteaa.

Lähetysstudiona toimi tällä kertaa kirkkoherran työhuone. Raija Kumpula pitää studion lavasteita pystyssä.

Varsinaisen hartauden jälkeen Vanhaintuen aulassa jatkettiin pilottiin tutustumista kuuntelemalla Akkunaan ladattuja vanhoja kansanlauluja sekä katsomalla fysioterapeutin tallentamaa tuolijumppaa.

SEKin Akkuna-pilotointi jatkuu aina vuoden 2017 loppuun asti. Toteuttajina toimivat alueen digitalisaatiohankkeet Digitaalinen maaseutu sekä ERUDITE.

Lisätietoja:

Esa Ylikoski
Digitaalinen maaseutu
projektipäällikkö
esa.ylikoski@suupohja.fi
040 183 7906    

Hanna Hirsimäki
ERUDITE
projektipäällikkö
hanna.hirsimaki@suupohja.fi
040 183 7591

21.06.2017

”Kasvun vihreä aalto jäi elämään”

Suupohjan Kasvupolku saavutti tärkeän määränpäänsä 8. kesäkuuta, jolloin finalistiyritykset kokoontuivat vielä kerran saman katon alle. Tällä kertaa paikkana oli Hämes-Havusen kaunis talonpoikaismiljöö.
Yritykset olivat jo saaneet kahden kiitoratapäivän ajan ilmaista sparrausta, kukin yhteensä kymmeneltä asiantuntijalta. Hämes-Havusessa mylläystä oli tarjolla vielä kahden tunnin ajan.
Ilmassa kihelmöinyt jännitys laukesi, kun Suupohjan Kasvupolun voittajat julistettiin päivän päätteeksi.
Tuomaristo oli sitä mieltä, että vuonna 2000 perustettu, Pekka Metsärannan luotsaama IT-yritys Neviso Oy on Suupohjan lupaavin kasvuyritys. Toinen palkinto ja kunniamaininta meni vuonna 1988 perustetulle, Kauhajoella toimivalle Pinomatic Oy:lle, joka on erikoistunut puuteollisuuden tuotantolinjoihin.
Molemmat yritykset ovat suoraan mukana valtakunnallisessa Kasvu Open –finaalissa, joka järjestetään Jyväskylässä lokakuun lopussa.  
Voittajien valinnasta päätti kuusijäseninen tuomaristo, johon kuuluivat Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin toimitusjohtaja Pertti Kinnunen, Isojoen kunnanjohtaja Linda Leinonen, Relicomp Oy:n toimitusjohtaja Marko Jyllilä, Pohjanmaan Ekonomitoimisto Oy:n toimitusjohtaja Pentti Lahti ja elinkeinoasiamies Carita Latikka Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymästä.
Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Kasvu Open –finaalissa on tänä vuonna mukana yhtensä 100 yritystä. Tämän vuoksi Kasvu Open –organisaatio valitsee eri puolilla maata järjestetyistä Kasvupoluista vielä 44 muuta kiinnostavaa yritystä mukaan Jyväskylän finaaliin. Todennäköistä onkin, että Nevison ja Pinomaticin lisäksi finaalissa nähdään myös muita Suupohjan Kasvupolun yrityksiä.


Matti ja Matias Rantala Pinomatic Oy:stä sekä Ville Nurmenniemi, Pekka Metsäranta ja Jarkko Jouppi Neviso Oy:stä vastaanottivat Suupohjan Kasvupolun palkinnot.

Vihreä valo jäi elämään
Elinkeinoasiamies ja Suupohjan Kasvupolun toimeenpanija Carita Latikka oli oikein tyytyväinen kisan aikaansaamaan hyvään ”hypeen” ja innostukseen. Hän uskoo, että kasvun vihreä aalto jää elämään alueelle.
-Kasvupolku näytti, että yritykset haluavat ja uskaltavat kasvaa. Myös apua ja sparrausta ollaan valmiita ottamaan vastaan, eli uudenlaista avoimuutta on selvästi havaittavissa. Tästä on oikein hyvä jatkaa.
Kiinnostus ja innostus ovat kiirineet myös naapurikuntiin. Carita Latikka uskookin, että vastaavanlaisia hankkeita toteutetaan myös tulevaisuudessa.
Vaikka oman alueen voittajat jo julistettiin, polku jatkuu syksyllä.
-Tarkoitus on lähteä isolla joukolla Jyväskylään kannustamaan, verkostoitumaan ja oppimaan uutta.

Meteoralle erityismaininta
Suupohjan Kasvuopen –finaalissa jaettiin myös yksi erityismaininta. Sen sai Isojoella toimiva Janne ja Merja Pitkärannan yritys Meteora Oy, joka oli yksi 35 kasvupolulle hakeneista yrityksistä.
Pitkärantojen yritys tarjoaa Isojoen asukkaille monipuolisia palveluita. Saman katon alta löytyvät kahvila- ja huoltamopalvelut, Matkahuolto, Alkon tilauspalvelu ja Veikkaus.
-Tämä yrittäjäpariskunta luo uskoa maaseudun yrittäjyyteen. Yritys on tunnettu todella hyvästä asiakaspalvelustaan: asiakasta kuunnellaan herkällä korvalla, ja jos vastaan tulee jokin toiminta tai palvelu, jota Isojoella kaivataan, jollain tavalla se aina järjestyy, totesi Carita Latikka perustellessaan erityismaininnan myöntämistä.
Isojoen kunnanjohtaja Linda Leinonen kuvaili Meteoraa isojokisten olohuoneeksi, jonne kaikkien on mukava tulla.

”Paljon uutta ajateltavaa”
Yrittäjä-toimitusjohtaja Pekka Metsäranta on viimeistään nyt varma siitä, että Neviso Oy:n kannatti osallistua Suupohjan Kasvupolku –kisaan.  Paitsi että yritys otti voiton kotiin, se sai myös paljon uutta ajateltavaa.
-Olemme joutuneet miettimään tätä meidän toimintaa entistä tarkemmin. Tapaamiset mylläreiden kanssa ovat panneet ajattelemaan, että mikä on meidän palvelu, miten sitä markkinoidaan ja mitkä ovat sen päähyödyt asiakkaalle.
Yhdeksän henkilöä työllistävä Neviso Oy tarjoaa asiakkailleen IT-palveluita. Suurin osa liikevaihdosta tulee tällä hetkellä ohjelmistojen kehittämisestä. Viiden vuoden ajan Neviso Oy on rakentanut kuljetusten suunnitteluun ja ohjaukseen liittyvää logistiikkaohjelmistoa.
Ohjelmisto räätälöitiin alun perin kuolleita eläimiä ja teurassivutuotteita keräilevän suomalaisyrityksen tarpeeseen.
-Emme silloin vielä ajatelleet, että se voisi soveltua myös vientiin, mutta nyt meillä on asiakkaana saman alan yritys Norjassa, kertoo Metsäranta.
Yritys aikoo edelleen kehittää logistiikkaohjelmistoaan, jotta se voisi soveltua myös muuhun keräilyyn ja jakeluun.
Metsärannalla on jo 35 vuoden kokemus tietotekniikka-alalta. Myös yrityksen muut osakkaat Jani Alanen, Mika Heikkilä ja Janne Uimonen ovat kaikki pitkän linjan IT-osaajia. viides osakas on Oy Finnmajor Ab, joka on omistajana myös mm. Kometos Oy:ssä.
Suupohjan lupaavimmassa kasvuyrityksessä iloitaan nyt saadusta tunnustuksesta ja teroitetaan kynsiä seuraavaan koitokseen, eli valtakunnalliseen Kasvu Open –finaaliin.

”Hämmentyneet tunnelmat”

Matti ja Matias Rantala, isä ja poika ottivat hämmentyneinä vastaan Pinomatic Oy:n saaman kunniamaininnan sekä paikan Kasvu Open –finaaliin.
-Tuntuu hienolta päästä jatkoon. Mukana Kasvupolulla oli tosi hyviä yrityksiä, ja varmasti moni muukin olisi ansainnut kunniamaininnan ja jatkopaikan, totesi Matti Rantala.
Puunjalostusteollisuudelle automaattisia tuotantolinjoja toimittava Pinomatic Oy sekä sisaryritys Säte Oy työllistävät yhteensä 50 henkilöä. Heistä 45 työskentelee vakituisesti Pinomaticin palveluksessa.
Vuonna 1988 toimintansa aloittanut yritys on kotimaan markkinajohtaja alallaan. Matti Rantalan mukaan tuotteet ja kehitystyö alkavat olla siinä pisteessä, että yritys on valmis myös vientimarkkinoille.
-Eurooppalaisiin valmistajiin nähden olemme pienempi ja joustavampi talo. Pystymme ottamaan asiakkaan paremmin huomioon, mikä on meidän valttimme.
Tuorein lama osoitti, ettei yrittäminen ole mikään helppo laji. Pinomaticin liikevaihto putosi puoleen.
-Asiakkaat lopettavat investoinnit, kun maailmalta tulee huonoa signaalia. Tilanne kesti useamman vuoden. Aiemmin rakennettu luottamus ja hyvät referenssit ovat kuitenkin kantaneet ja vieneet meitä eteenpäin.
Rantalat lähtevät Jyväskylän Kasvu Open –finaaliin innostunein mielin.
-Täällä Suupohjan Kasvupolulla oli tuttua porukkaa toisin kuin tulevassa finaalissa. Ehkä täytyy suhtautua asiaan nyt vähän vakavammin, Matti Rantala hymyilee.

Info:
Suupohjan Kasvupolun kolmannen sparrauspäivän teemoina olivat johtaminen, markkinointi ja rahoitus. Mylläreinä toimivat markkinoinnin asiantuntija Timo Koponen ja johtamisen asiantuntija Hanne-Mari Miskala Ava & Bang Oy:stä sekä rahoituksen asiantuntijat Tuomas Maunuksela ja Jari Ojala Nordeasta.
15.06.2017

KÄLY-hanke järjestää sähköautotapahtuman Kurikassa 20.6.2017

Kurikan kaupunki ja Fortum Oyj ovat uusineet yhteistyössä sähköauton latauspisteitä Kurikan kaupungin alueella. Latauspisteet ovat osa Fortumin Charge&Drive -latausverkostoa. Uusien latauspisteiden käyttöönoton yhteydessä sähköautoilua pidetään esillä sähköautotapahtumassa Hotel Kurikassa (Hovinkatu 1, Kurikka) tiistaina 20.6.2017 klo 17-20.

Tapahtuman ohjelma:

17.00 Kahvit ja tilaisuuden avaus. Kurikan kaupunki.

17.15 Johdatus päivän aiheeseen. Sähköautot ja aurinkoenergia. Pauli Piekkari, Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä.

17.45 Fortum Charge&Drive esittely. Lillemor Eriksson, Fortum Oyj.

18.15 Autoliikkeen/-liikkeiden puheenvuoro.

18.45 Siirtyminen piha-alueelle tutustumaan sähköautoihin ja latauspisteeseen.

Tapahtuma on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tervetuloa mukaan! Kahvitarjoilu!

Tapahtuma järjestetään osana Kasvua älykkäistä energiaratkaisuista (KÄLY) -hanketta.

Lisätietoja: pauli.piekkari@suupohja.fi , 040 648 5048.

08.06.2017

Suupohjan Kasvupolulla menestyivät IT-yritys ja puunjalostusteollisuuden toimija

Suupohjan lupaavimmaksi kasvajaksi on Kasvu Openin sparrausprosessin jälkeen valittu Neviso Oy. Kunniamaininnan sai Pinomatic Oy. Yritykset etenevät valtakunnallisiin jatkosparrauksiin ja finaaliin, jossa valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset Start again ja Startup -sarjoissa.


 
Valinnat tehtiin kaikkiaan 15 kasvuhaluisen yrityksen joukosta, jotka seulottiin alan asiantuntijoiden kahden päivän sparraukseen 35 hakijasta.
 
Tuomaristo kiinnitti valintoja tehdessään huomiota mm. menestyksen edellytyksiin, kasvun toteutettavuuteen, työllistämismahdollisuuksiin, motivaatioon kasvaa sekä kansainvälistymisen mahdollisuuksiin.

Voittajayritys, vuonna 2000 perustettu Neviso Oy Kauhajoelta on yrityksille ja muille organisaatiolle palveluja, kuten ohjelmistoja, tarjoava IT-alan yritys. Toteutettuihin ohjelmistoihin kuuluu eläinperäisten sivutuotteiden keräilylogistiikkajärjestelmä, joka on toimitettu Suomeen ja Norjaan.  
 
Tuomariston mukaan Neviso Oy erottautuu joukosta osoittamalla vahvaa osaamista kapealla markkinasegmentillään.
“Ainutlaatuinen palvelu yhdistettynä vahvaan osaamiseen ennakoi kasvusuunnitelmien mahdollistamista kansainvälisesti. Yrityksestä huokuu vahva usko ja intohimo omaan tekemiseen, joka ajaa heitä määrätietoisesti kohti tulevaa,” kuuluvat perustelut.
 
Kunniamaininnan saaja, vuonna 1988 perustettu kauhajokinen Pinomatic Oy toimittaa puunjalostusteollisuuteen esimerkiksi huonekalujen valmistuksen tai liimapalkkituotannon automaattisia tuotantolinjoja kokonaistoimituksina.
“Yritys on kasvunnälkäinen, innokas toimija, jonka kasvumahdollisuudet ovat suuret. Suunnitelmallisuus, strategian jalkauttaminen sekä kunnianhimo yhdistettynä asiakkaiden tarpeiden ennakointiin mahdollistavat viennin kasvattamisen sekä kasvun kansainvälisillä markkinoilla,” tuomaristo perustelee.
 
Asiantuntijoiden kahden päivän maksuttoman sparrauksen saivat myös Levyvirta Oy, Oikeahetki Ky, Länsi-Suomen Verkkopalvelut Oy, Team Vesmes Oy, Laatupaneeli ja Valkoinen Puu Container Café Kauhajoelta, Maiseri Oy ja Steamec Oy ja Oy West Mills Ab Ltd ja KO-HO Industrial Design Oy Kurikasta, Veistämö M. Kortesniemi Ky Isojoelta sekä Laidun Hereford Oy, Lively Air Teuvalta.
 
Tuomaristoon kuuluvat Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin toimitusjohtaja Pertti Kinnunen, Isojoen kunnanjohtaja Linda Leinonen, Relicomp Oy:n toimitusjohtaja Marko Jyllilä, Pohjanmaan Ekonomitoimisto Oy:n toimitusjohtaja Pentti Lahti ja elinkeinoasiamies Carita Latikka Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymästä.
 
Suupohjan Kasvupolku on osa Kasvu Openia, jonka valtakunnallinen finaali, Kasvu Open Karnevaali järjestetään 25.-26.10.2017 Jyväskylässä. Finaaliin pääsee kaikkiaan 100 yritystä eri Kasvupoluilta, joita järjestetään tänä vuonna eri toimialoilla ja alueilla yhteensä 27.
 
Lisätietoja
Teemu Kankainen, Kasvupolun fasilitoija, Aava & Bang*, p. 0400 575 117 teemu.kankainen@bang.fi
 
Kasvu Open on pitkäjänteinen sparrausprosessi, joka auttaa suomalaisia kasvunnälkäisiä pk-yrityksiä kasvamaan yrityksen koosta tai iästä riippumatta. Vuonna 2017 tavoitteena on antaa maksutta sparrausta 450 yritykselle yli tuhannen asiantuntijan voimin. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa 2017, jossa 100 finalistin joukosta valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset.
Kasvupolun mahdollistavat Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä ja Kurikan kaupunki sekä valtakunnalliset kumppanit Nordea, Finnvera, Technopolis, Varma, If, Sitra, Team Finland, Isku, Grano, Jyväs-Caravan, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Avance/Johtamiskoulutus, Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän Messut ja Keski-Suomen Liitto.
 
*Aava & Bang Oy on valtuutettu Kasvu Open -tapahtumien järjestäjä ja voittoa jakamattoman Kasvu Open Oy:n osakas. Muut osakkaat ovat Keski-Suomen kauppakamari, Jyväskylän kaupunki ja Kasvun Roihu Oy.

02.06.2017

Suupohjan kesässä tapahtuu!

Isojoen, Karijoen, Kauhajoen ja Teuvan kesässä tapahtuu paljon ja monipuolisesti. Kesä-, heinä- ja elokuun tapahtumat on nyt koottu yhteen, Suupohjan kesässä tapahtuu -liitteeksi. Liite esittelee tapahtumat Suupohjan tapahtumakalenterin mukaisesti, joskin tapahtumakalenteri elää koko ajan, joten matkan varrella sinne saattaa tulla tapatumia vielä lisääkin.

Neljä kuntaa, mutta yksi ja yhteinen Suupohja. Lähdetään kesään ilman kuntarajoja, tekemistä ja tapahtumaa meillä kyllä riittää!

Tapahtumakalenterin löydät täältä.

30.05.2017

Energiatehokkuutta yrityksille Kauhajoella 7.6.2017

Energiatehokkuudesta ja omasta sähköntuotannosta on puhuttu paljon viime aikoina. Tekniikan kehittyessä ja hintojen laskiessa nämä investoinnit ovat tulleet kiinnostaviksi muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta tarkasteltuna.

Kasvua älykkäistä energiaratkaisuista (KÄLY) - ja Innovatiivinen ja resurssitehokas Etelä-Pohjanmaa-hankkeet järjestävät yhteistyössä yritysten energiatehokkuustilaisuuden Kauhajoella 7.6.2017 klo 14-17. Tilaisuus pidetään Ojalan Pakarin vintillä osoitteessa Topeeka 42, Kauhajoki.

Tilaisuudessa käydään asioita läpi erityisesti kannattavuuden ja talousnäkökulmien kautta. Aiheena ovat aurinkosähköjärjestelmät ja LED-valaistus. Näihin teemoihin löytyy myös asiantuntijat tilaisuudesta.

Ohjelma klo 14 alkaen:

    Kahvi ja alustus. Pauli Piekkari, SEK.
    LED-valaistuksella energiatehokkuutta ja säästöä. Mauri Haapasaari, Fixulux Oy.
    Aurinkosähköjärjestelmän hankinta, tuet ja kannattavuus. Pauli Piekkari, SEK.
    Finnkumu Oy:n aurinkosähköjärjestelmän esittely. Pauli Piekkari, SEK.
    Yritysten energiatehokkuuteen työkaluja. Jani Metsä-Turja, Thermopolis Oy.

Tilaisuuteen on varattu aikaa kolme tuntia, mutta aivan niin pitkään tuskin menee. Lopetetaan klo 16 ja 17 välillä, kun aihepiiri on käsitelty.

Tarjoilun vuoksi ilmoittautumiset etukäteen 4.6. mennessä: p. 040 648 5048 tai pauli.piekkari@suupohja.fi,

Tervetuloa!

Lataa tilaisuuden esite tästä linkistä.

30.05.2017

Vapaat toimitilat rekisteriin maksutta

SEK ylläpitää Suupohjan seudun tontti- ja toimitilarekisteriä, jonne löytyy linkki osoitteesta toimitilat.suupohja.fi. Rekisterissä ilmoittaminen on täysin ilmaista.
-Tarjoamme kunnille, yrityksille ja yksityishenkilöille mahdollisuuden ilmoittaa vapaana olevista, yritysten käyttöön soveltuvista teollisuus-, toimisto- ja liiketiloista sekä tuotantotiloista ja tonteista. Rekisterissä käy aika paljon katsojia, joten siellä kyllä kannattaa ilmoitella, vinkkaa elinkeinoasiamies Carita Latikka.


Tällä hetkellä rekisteristä löytyy mm. Serrekseltä vapautuneet Aronkylän tuotantotilat.
Vapaat toimitilat näkyvät rekisterissä 3 kuukautta, minkä jälkeen ilmoittaja voi jatkaa näkyvyyttä vastaamalla rekisteristä tulevaan sähköpostiin. Näin varmistetaan, että ilmoitukset pysyvät ajan tasalla.
-Kun tiedot kerran laittaa kerran rekisteriin, ilmoituksen voi aktivoida uudestaan, jos vuokralainen myöhemmin vaihtuu.

« Edelliset 10